söndag 1 augusti 2010

Hallonpaj..

 årets första hallon

Årets första hallonskörd, en liter, precis så mycket som jag behöver till min favoritpaj, den har jag väntat med att laga tills nu, jag tycker den smakar absolut häst med just hallon.

prima vera

Hallon ja, lite reklam för Tupperware, säkert många som kan det här men denna burken som kallades för Prima Vera tror jag, den för sallad med sil i botten och runt skålformat lock.. Hur som helst, den är otroligt fin till just hallon för häller man bären ner i den, sätter på och ‘pyser’ locket så kryper alla eventuella smådjur och annat äckelt upp i locket och man är säker på att ingen blir kvar i pajen, när smuldegen är färdig. Bra va’ ?

smuldeg

Smuldegen:

150 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
ca 8-10 dl bär ( hallon)

Inte blanda degen så kraftigt att den blir som en kakdeg, den ska vara lite smulig som här. Häll lite av degen upp i fatet, slå i alla bär och på med resten av degen. Inte trykk ut eller något, när pajen steks jämnas allt ut och blir som en paj.


175 grader
45 min.

färdig :)

Det här är INTE mitt eget recept, det blev gett ut i ICA kuriren eller en veckotidning eller något sånt för många, många herrans år sen men gamla godingar är dom recepten som lever kvar. Denna är så absolut värd en repris :)

8 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Ser himla gott ut! Finns så mycket gott ute i naturen nu. Bara att plocka och njuta.

Anonym sa...

en liten kommentar... men från hjärtat. Tupperware är bäst, hallonpaj är godast :) Ha en skön dag

Filimarans Funderingar sa...

Vad gott det ser ut.

Mia stickar sa...

Än är inte hallonen mogna här men när dom blir ska jag göra hallonpaj!

Lilli sa...

Oh, vad läckert det ser ut! Du verkar gilla att dona med matlagning och bakning, eller hur? Tycker också det är kul, bara man har gott om tid...

Anonym sa...

jeg var på tur å hente frem alle ingredienser da jeg kom på at vi ikke har stekeovn som fungerer ;( men denne skal prøves så snart ovnen er reparert! så enkel at selv jeg må klare den:)og jeg kommer til å ha masse creme fraiche på :)

god søndag og god klem

Anonym sa...

Det så godt ut! Du er så flink til å ta vare på bærene du har i hagen :-)

Anonym sa...

Hei Mia,
jeg har bakt denne smuldrepaien og den er veldig god.
Jeg hadde i solbær og bringebær med vaniljesaus til. Det var ikke en bit igjen av paien da vi var ferdig med maten :o).
Anbefales!

Klem fra Vibeke :o)