onsdag 1 december 2010

Tvåtrådiga tvårådigheter..

Jag tror jag behöver mera garn om detta prosjektet ska bli färdigt så då är det bara att spinna lite mer grå Shetlandsull. Undrar bara om jag inte har fått lite för mycket övning i det sista, garnet blev ju mycket tunnare..
112 gram Shetland, tvåtrådig, blev 315 meter, eller 282m/hg. Det blir Sport/DK kvalitet det..

Dessvärre, kan man säga det om egetspunnet garn?, så är det lite i det tunnaste laget, i varje fall tunnare än mina grönsaks- och bärgarn..

Men, jag ska nog få användning för det här garnet också, jag får bara spinna mera av ullen och försöka få det knuttelite tjockare.. och lite mer tvinnat!

9 kommentarer:

Nanne sa...

Jeg er sikker på at du klarer å spinne til den rette tykkelsen, men det er ikke noe som er mer ergelig enn å gå tom for garn. Aner jeg at du sitter ved rokken nå????

Mimmi Hek sa...

Du fixar det säkert! Vilka härliga färger. ska det bli en tröja?

Birgitta sa...

Vad fint du stickar och du spinner lätt lite garn till.
Kram Birgitta

Anta sa...

Vilka härliga färger. Vad är det du stickar. tröja??
Beundrar alla som kan spinna du fixar det. Kram Anta

Mia stickar sa...

så härlig stickningen ser ut!

Bestemor Drillo sa...

Garnet ser helt lekkert ut!!
Vakre farger i prosjektet ditt!
Ha en fortsatt fin adventstid!!
Klem fra bestemor som sliter med magesjau!!

Lilli sa...

Din stickning ser härlig och gosig ut! Går det inte att sticka med två trådar i det tunnare spunna garnet? Eller det blir kanske för tjockt? Ha det varmt och gott i kylan!

... sa...

Spennende prosjekt du holder på med her, det ser fint ut. Er det ditt selvfargede garn du strikker med? Fargene er virkelig flotte! Gleder meg til å se det ferdige resultatet.
Jeg gjetter du har fått mer grått garn ferdig :)

... sa...

Hei igjen Mia :)
Hvis du ville se veskene jeg har strikket av det plantefargede garnet ligger bilder på den andre bloggen min. Men veskene er ganske ordinære og enkle.

Takk for kommentar :) Godt å høre at det er flere som ikke har gjort så mye juleforberedelser enda. Jeg er helt slått ut av kulda, og ting er på halv tolv, men jul bruker det å bli uansett.
Håper kakene ble bra :)