torsdag 17 februari 2011

Torsdagskväll..

Man ska ju ha ork också till fritid men just nu så andas jag djup, sänker axlarna och försöker komma mig förbi nästa uppgift på min väg. Fördelen är att man blir väldig duktig på att leva i nuet, det är liten idé att tänka framåt, planlägga, eller se bakåt heller för den delen. Tror egentligen inte att det är för att jag har så himla extra mycket att göra men jag har bara inte energi. Har inte alla det lite så nu efter den långa mörkertiden som vi nu har haft och lagret börjar tömmas helt..

43 gram/ 81 meter ( 193 m/hg – worsted ) navajo tvinnat..

Tänk så skönt det hade varit att få känna dom varma solstrålarna smeka dom små dunen av hår på utsidan av överarmen, trava runt, barfota i shorts och kanske rent utav känna sig en smula svettig, helt till en lätt bris får håret att lägga sig framför ansiktet, bara lägga sig lite baköver och riktigt känna hur solen träffar hudens alla celler ..

Sån som det är nu så blir det varken mycket solljus eller naken hud. Kylan får mig att hålla mig inne, dygnets alla ljusa timmar är jag på jobbet och om jag nu först är ute (skottar snö i helgerna..) så är varenda liten epitel täckt med tjocka lager ull och dunjackan ...

11 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Masse ull og masse ved. Det er det vi trenger nå om dagen:)

Mimmi Hek sa...

Mycket kläder behövs. Det går också åt en massa ved. Kaminen glöder som vi eldar.

Mia stickar sa...

Här har vintertröttheten slagit till för fullt! Kryper isäng tidigt och sover som en stock. Kylan verkar ta knäcken på mig!

Emelie Viklund Hermansson sa...

hade nästan glömt hur det kändes med sommar och värme.. :) jag tror nog att de flesta lider av D-vitaminbrist såhär års...när vi aldrig får se solljus...

MiA sa...

Åh.. jag har det ju just sådär bra just nu. Sitter på verandan och spinner på min nya Joy i värmen. Nackdelen här är bara att man måste smörja sej med solskyddsfaktor 30 hela tiden för de har ett nedrans hål i ozonskiktet :(

Lilli sa...

Härliga nystan du har där! Här har dagen lägnt sig med nästan 2 timmar på em och och en del på fm och det gör så gott. Att få mera dagsljus, menar jag. Ha det så bra i helgen!

Åsa! sa...

Det är inte konstigt att vi blir trötta och håglösa. Vi är ju helt urtörstiga efter ljus och värme! Men snart, snart! En arbetskamrat till mig hade hört att det var 16 dagar kvar tills våren skulle komma till Gotland. 16 dagar, kan det vara möjligt? Jag hoppas innerligt att hon har rätt.

Lilla My sa...

Vinter har det varit länge nu är så utled på den men vad kan man det är bara att gilla läget. Snö har vi också i massor, denna sommar kommer jag inte en gång att gnälla över värmen om vi får nån värme i sommar vill säga man vet ju inte hurudan vår/sommar det blir.
Har jag förstått det rätt att du bor i Norge? var i så fall.
Ha en skön helg och njut av varje lite solstråle som tittar fram
Lotta

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Ja, det var verkligen rena lyxen att bara sitta där och få njuta av alla fibrer! Mjölken var riktigt krånlig, men Elin var bra på att spinna den. Jag undrar vad den fungerar att använda till, kändes mer som en rolig grej!

Christin sa...

Så kreativ du er da, for meg er det maling som er svårast, men er ingen ekspert på foto heller, lærer noe nytt hver dag.
Vi får trøste oss med at det går mot lysere tider og at det snart er lyst når vi kommer hjem fra jobb og :)
God helg!
Klem

Lilla My sa...

Tyckte också att jag såg att du har hoyor :) intressanta blommor om jag emellanåt är urled på dom...har du samlat länge? Jag började samla på 2007 och har i detta nu ca 80 hoyor olika sorter. I vår blir det flera igen när man kan börja köpa sticklingar nu är det för kallt att beställa några på posten. Är du medlem i svenska hoya sällskapet eller har ni egen förening i Norge? Ha det bra
Lotta