måndag 29 augusti 2011

Hallon och marsipan


Hallon och marsipan, det måste väl vara gott ihop? Ute är det så mycket hallon, fortfarande. Och jag ska inte laga mera saft iår, inte har jag lust på sylt heller så vad ska jag göra med alla? Hallon och marsipan…

Tre längder av kakdegen till hallongrottorna ( HÄR ) men ochså 1 dl hackat mandel…

I fördjupningen i mitten marsipanhallonblandningen,  lite flakad mandel på toppen och in i ugn, 175 grader, 15 minuter..

Ja, fullt ätbara, snittade i önskade bitar..

Hallon och marsipan… det går inte åt så mycket när man ska fylla småkakor så resten fick sällskap av 2 ägg, lite Creme fraiche, bakpulver och mjöl så smeten blev lagom fast.

Och se, där var det goda muffins till kaffet också.

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Men jösses så gott det ser ut! Våra hallon har tagit slut för länge sedan, tyvärr, men jag har lite på lut i frysen.
Agneta kram

Lisa sa...

Det var då väl ändå själve den att jag aldrig kan läsa din blogg utan att börja dregla! ;-) Du gör så mycket smask! Så länge jag är ensam hemma blir det inga extraavaganser. känns lite trist att baka åt sig själv... Maken kommer hem om fyra veckor, jag får väl baka till dess!
Smaska på och ha en fin kväll!

Åsa! sa...

Så smarrigt! Hallon är som godis. Jag fryser ner för att ha till vintern på yoghurt och gröt.