tisdag 16 augusti 2011

Krusbärmos

3 liter krusbär. Vet aldrig vad jag ska göra just med dom här bären. Så i år försöker jag något nytt.

Passerade bären efter ett kok i den grejen jag använder till äpplemoset..

Av tre liter bär blir det inte mycket kvar. Skalena och dom små fröna ligger kvar, moset ligger fint i bunken under..

Moset var så surt att jag rörde ner 1,5 liter socker, ändå er det lite syrligt. Smaken, helt fantastisk, som äpplemos men bara så otroligt mycket godare! 2,4 liter till frysen.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Stikkelsebær er best rett fra busken =) Men en god toer er syltetøy.

Mia stickar sa...

Det där såg gott ut, gillar krusbär! Vilken smart grej att göra det i!

Mathilde's rokk sa...

Hei!
Så flink du er til å utnytte det hagen har å by på :) Min mor og bestemor laget alltid stikkelsbærsyltetøy. Det var kjempegodt som fyll i bløtkaker! Ellers liker jeg det svenske navnet "krusbär" veldig godt.
På ferietur i Sverige på slutten av 70-tallet, ble barna så glad i en brus som het "krusbärdrycka". Den kjøpte vi på bitte små glassflasker, og den var lys grønn av farge. Et godt minne :)
Ønsker deg en fin torsdag :)