tisdag 9 augusti 2011

Mera ätbart..

Det första äpplet blev serverat på fat till mannen, som inte alltid klarar hålla sig undan kart på träden. Detta är moget och glansigt, precis som Transparent Blanche ska vara.

Gurkor på burk. Dom största skivade jag och blandade med dom små. Lagen gjorde jag av vitvinsvinäger (tunnade ut den med lite vatten..), salt, peppar, vitlök och chili. Jag hade i en liten smula socker också men inte så mycket att det smakar sött. Nu är det bara att vänta en månad eller så så får vi se hur smaken är.

 (Om någon har ett bra recept på sura, inte söta!, gurkinläggningar så dela gärna med dig.)

Så var det soppa på menyen, ikväll igen.. Tredje kvällen på raken.. Jag som aldrig tyckt om soppor har blivit helt förälskad i både smak och den härliga värmen den ger i magen.

Tallerken Min kyckling curry soppa:

Massor av Pak Choy blad (lite för många färdiga i trädgården..) fick dampa ner i en kastrull med smör. Tillsammans med en fänkål, en halv purjolök och en röd paprika. Medans det puttrar och fräser hade jag på massor av mannens inköpta Curry kryddpulver från Indien. Tre klyftor vitlök sätter också smak, en stor Chilifrukt också. När det puttrat en stund hade jag i en grönsaksbuljongtärning och lite vatten. Jag ville ha lite ‘piff’ på soppan så jag hade ner Red Hot Curry pasta också och två matskedar tomatpuré för färgens skull. (Inget vin idag faktiskt..) Så fick några blad libbsticka (løpstikke) bli med ner i soppan också.

Kycklingbitar stekte jag i Chicken Masala (också bland Indienkryddorna) och spisskummin (från Maroccokryddorna). När grönsakssoppan fått en tur under mixerns vassa knivar och var lagom finhakkad spädde jag med lite grädde och la jag kycklingbitarna ner i soppan.

Tommelen opp Tommelen opp Tommelen opp

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Oj vad man blir sugen att komma förbi och smaka! :)

Mimmi Hek sa...

Låter helt underbart! Känns som om det vore soppväder idag. Även vi gillar när det är lite krut i maten.
Kram

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Nam nam!!

Anonym sa...

suppe er enkelt og godt.. det skader heller ikke at den er godt kryddret : )) din variant har jeg lyst å prøve.. liker nemlig alt du har hatt i den : ))

fin onsdag til deg ! klæm fra mæ

Lisa sa...

Jag ska sluta läsa dina inlägg! Datorn är snart helt förstörd av allt dregel som kommer ur min mun när jag ser bilderna ;-) Så himla gott med inlagd gurka (får väl som vanligt köpa någonstans) och äpplen! Vi har ett träd, men det är uråldrigt och säkert oätliga frukter...
Nu ska jag kolla om det finns något smask i köket, så jag kan sova gott.
Kramar från den avundsjuka torparkärringen = D

Åsa! sa...

Visst känner man sig rik när man kan gå ut och plocka grönsaker o frukter från trädgården.

Soppan låter fantastisk god!