lördag 24 september 2011

En korg med blommor

I våras köpte jag en korg på Plantagen som jag hade primula och smålökar i. Sen dess har den stått och bara tagit plats till liten nytta.

Men idag har den blommor igen. Jag satte ner lite av det som blommar ute just nu i vasar av gamla glas. Tycker nog det blev riktigt fint.

Återbruk av gamla glasburkar alltså. När jag tänker mig om finns dom ju i massa olika storlekar, höga, låga, stora, små och runda, kantiga… Listan blir lång.

Så när jag först var inne på tanken återbruk kunde jag ju lika gärna använda några gamla vinägerflaskor som vaser också.

Nej då, jag har inte fastnat för styling men det får inte hjälpas, trots alla höstlöv som flyger omkring så tycker jag nog att det blev riktig trevligt utanför ingångsdörren.

8 kommentarer:

Åsa! sa...

Så fint! Gamla burkar och flaskor ska man vara rädd om! Har du odlat prydnadskålen själv? Den är värdefull såhär på hösten.

Berit sa...

det der var kjempeflott ! og hvorfor ikke bruke glass til blomster.. smart ! jeg bruker de bare til telys..

den du har stående i vinflaskene var jo den jeg fant i skogholtet i DK.. hadde den i en mugge inn i mange uker.. fylte bare på vann.. til gjengjeld hadde den så mye røtter at jeg knapt fikk den ut av mugga : )) synes den ble så flott når den tørket..

ha en fin søndag : ) klæm fra mæ

Ulla-Bella sa...

Utrolig flotte bilder av plantene dine:)

Bestemor Drillo sa...

Den kurven med blomster var virkelig vakker!
Flott ide med blomsterflaskene!
Ha en fin søndagskveld! Klem fra bestemor!

Lisa sa...

Vad fint du har gjort! Visst är det mysigt att pynta när hösten är här. Vi behöver all färg och allt mys vi kan få. Gissar att även du gruvar dig för den kommande årstiden = (
Har inte tänkt på att glasburkar kan fungera som vaser. Tack för tipset! Apropå tips, du har gjort en läcker ljuslykta med glasburkar på en tegelpanna. Var hittar jag det inlägget (kommer inte ihåg)? Fråga två; borrade du hål för att kunna fästa burkarna? Jag är väldans sugen på att göra en själv!
Kramiz, Lisa

Bodil sa...

Så koseleg du har pynta :)

Lilli sa...

Så väldigt fint det blev! Glasburkar av alla former kan vara bra att ha till mycket olika saker :) Tex göra vackert med blommor som du. Jättefint!

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Härligt med höstfägring! Nästa helg efter flytten till Göteborg ska det höstpyntas på nya balkongen minsann1