lördag 17 september 2011

Nu räcker det..

Nu räcker det, jag börjar tröttna på husmorsysslor för detta året. Safta och sylta.. frysen är dessutom full. Idag kokade jag 3 liter med plommon – äpplemos. Det smakade så gott att en halvliter blev till paj men resten fryser jag ner. Vad ska man annars göra med alla dessa plommon??

Ja, jag vet. Jag borde laga vanlig äpplemos också, det är ju ändå det som det går åt mest av men det var kul med något nytt. Får väl försöka motivera mig till ett kok med vanlig mos också innan vintern kommer.

Först i skördetagen tog jag in Borlottobönorna också. Jag tycker bälgarna är så fina, nästan synd att ta bort dom från plantan. Men, men. Spritade blev det inte många deciliter, men nu är dom förvällda och ligger i frysen.

Jag är klar över att dom borde suttit lite längre och bli så där fint rödprickiga men jag orkade inte vänta. Torkade bönor kan man köpa i butiken också.

7 kommentarer:

Lisa sa...

Tur att jag åt en sen middag idag ;-)
Så mycket gott du och de dina kan glädja sig åt i vinter! Plommonmos/marmelad är så gott! Jag ska kolla vårt äppelträd och se om frukterna går att ha till något. Mos blir nog bra. Jag har alltså inte tagit mig fram till trädet ännu, det står bakom uthuset och är omringat av högt gräs och annat skit. Mer jobb alltså, hihi.
Lördagskramar gånger flera!

Mia stickar sa...

Du är för duktig du!

Bodil sa...

Så flink du er, og så godt det ser ut :) Klem

Guri sa...

Jeg er imponert over deg! Du er bare så flink safting og sylting og barking og ta vare på grønnsaker og ALT :)
Nå får du kose deg litt også! He an fin dag!

Hilde sa...

Så flink du har vært :) Du er så flink til å ta vare på og bruke det du dyrker. Plomme+eplemosen så fin ut, og blir godt å ta frem utover høsten og vinteren.

Ha en fin søndag :)

Anonym sa...

fy søren så dyktig du er !! hadde jeg bodd litt nærmere, hadde jeg straks hoppet over gjerdet og kjøpt noe plommesyltetøy av deg !! jeg liker det nemlig veldig godt : )

kos dæ med søndagen : ) klæm fra mæ

Åsa! sa...

Visst är det svårt att ta vara på alla plommon som blir. Man kan ju inte äta hur mycket som helst heller ;)