söndag 9 oktober 2011

Nu är det kallt!!! Jag fryser!!

Det är egentligen konstigt att inte dörrarna på kaminen ser rödglödande ut för idag eldar jag så mycket jag bara klarar. 15 grader varmt var det här uppe i huset när jag vaknade. Helt klart, alldeles för kallt. Det vara bara att tända en brasa, klä på mig en ylletröja och gå ner och beklaga mig för mannen som som vanligt hade tagit plats i peisestuen (tv-rommet nere) och stängt dörren om sig. Värmen slog emot mig när jag öppnade dörren, där stod ju värmekablarna i golvet på!

Men nu, mycket motvilligt, har han också satt igång varmluftspumpen här uppe och temperaturen börjar gå över 17 grader. Lite mer levligt alltså. Stora hus med stora fönster tar lång tid att få varmt när kylan först krypit in i väggar och möbler, inte konstigt att näsan rinner lite..

För att hålla mig någorlunda varm har jag bakat, det är inte så mycket annat man kan göra när man har vakttelefon i byxfickan och tillbringar den mesta tiden framför jobb PC,en. Det blev ingefärsmuffins igen. Den här gången med äpplebitar, resterna av filmjölken sen mina föräldrar var här, lite kanel och kardemumma. Blev minst lika goda den här gången också och ugnen värmer skönt en stund i köket när luckan efteråt blev ståendes öppen.

På med ylletröjan ja. Tog den som låg närmast. Den ena tröjan har jag ju faktiskt inte repat upp ännu, nu var jag glad för det. Borde nog faktiskt fästa trådarna istället för den är så där riktigt mullig, gosig och skön att ha på sig.

Undrar egentligen varför jag var så missförnöjd med den? Ränderna stämmer inte helt men den gör ju nytta här hemma. Så bara det blir lite varmare inne ska jag ta den av mig och fästa trådarna..

Sjalen som jag stickar av den andra tröjan har blivit en meter lång nu. Undrar om jag inte ska sticka nya raggsockor också, för nu blir det onekligen bara kallare framöver.. tänker jag och stoppar in några vedklabbar till i kaminen..

Jag tycker färgerna stämmer riktigt bra med dom som är utanför fönstret idag. Så trots allt, när det sprakar behagligt i brasan och jag inte längre fryser så illa, känns det nog lika väl ganska bra att vara människa. Nu ska jag fika med nybakade muffins.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du er ikke alene om å fryse i dag, her fyres det også i ovnen. Akkurat som om kulden snek seg inn i løpet av natten. Syns genseren din ser fin ut jeg! Skjerfet også :-)

Birgitta sa...

Här har vi eldat i vedpannan hela dagen och har det varmt ich skönt. Ute är det riktigt kyligt idag, frost och minusgrader på morron. Nu regbar det, får vara glada att det inte snöar.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Mia stickar sa...

Här är också kallt! Stort hus och många fönster! Tröjan ser alldeles för fin ut för att repas upp!

Lisa sa...

Guud, vilken snygg tröja! Om du repar upp den kommer stickpolisen och tar dig! Dvs en super-torparkärring med fladdrande mantel flygande på en kvast = )
Även jag har haft igång luftvärmepumpen lite idag. Myser för övrigt i flanellpyjamas och stickade sockor. Nu ska jag ner under täcket och bara mysa!
Ha en fortsatt skön söndag och hoppas att telefonen inte ringer (jag är väldans nyfiken på vad det är för jour du har, hoppas att det inte är någon jobbig sort).
Kram, Lisa

Mimmi Hek sa...

Ingefärsmuffins låter smaskens!
När du nu är i baktagen så passa på att fixa till mandelbrödet. Recept finns på min blogg nu.
Vilken fin tröja med härliga färger. Förstår att den var go´att ha idag. Här är också kallt och spisen är röd.
Kram

Bente sa...

Uff, det hørtes hustrig ut med bare 15 grader ja.
Men, muffinsene så nyyydelige ut!
Og, genseren var kjempefin. Vakre farger!

Ønsker deg en ny fin uke!
Klem fra Bente

Anjas Hill sa...

Muffins och en levande brasa kan aldrig vara fel!/Anja

Anonym sa...

skulle hatt både ovn og varmepumpe.. fy flate hvor kaldt det kan bli.. som du sier.. kulda kryper inn i veggene og møblene : )) godt å ha et strikkeplagg da du ! er glad jeg strikket den jakken.. og nå går pinnene hurtig for å få flere sokker ferdig.. snuppa har ønsket seg flere par : )

vakttelefon.. huff.. det er bare stress med slik jobb !

muffinsen så knallgod ut.. burde kanskje prøve med ingefær og epler.. vi er glad i sånt : ))

ha en fin kveld Mia ! klæm : )