söndag 2 oktober 2011

Och mor hon bakar..

Ny variant av plommonäpplepajen, denna gången utan plommon.. Mig och juniors variant till fredagkällen.. en ‘Perssons blandning’..

Äpplepaj med Kesam vanilla..

Smuldeg:

1 dl skoprsmulor, 2 dl havregyrn, 1 dl socker och en god klick smör för att kunna steka /rosta grynen snabbt i pannan tills smulorna fick färg.

Fyll:

Sedan 1 dl russin som fördelades ut tillsammans med två guldbröd (därav färgen, guldbröd är marsipan med mörk choklad över…) som vi först skar i små bitar. Så mos av fyra sönderkokta äpplen med lite brun farin och kanel över det hela.

Topping:

Kesam vanilla ihopvispat med två ägg fick bli locket.

200 grader, ca 35 min. Serveras varm med vanlijglass.

Gästernas betyg:

Tommelen oppTommelen oppTommelen oppTommelen opp

1 kommentar:

Mimmi Hek sa...

Mmmm! låter supergott!
Kram