söndag 29 maj 2011

Bullbakarväder..

Idag har vi haft väder, alla sorters väder utenom snö. Haglet kunde jag ha varit utan.. Så idag har jag faktiskt bakat, otroligt, var hämtade jag energi ifrån, för den har jag inte mycket kvar av om dagen… Nu blev det kanelsnurror, med ett klippt kryss på toppen, då jäser dom så mycket bättre, visste ni det? Det lärde jag mig i hemkunnskapen på högstadiet så då måste det väl stämma..

En dubbel sats, åttio bullar i påsar som väntar på att komma i frysen. Ja då, allt ska i frysen först innan man får smaka, det mobbar i varje fall alltid min pappa mamma för.  Nu är det ju inte allt som ska frysas men det håller sig bäst där, sin in i micron, då blir det som nybakat.

Grattis på mors dag, kära mor. Jag hade gärna bjudit dig på nybakta bullar, hade det inte varit så långt hem!

onsdag 25 maj 2011

Är jag utsatt för hacker????

Ta inn hele skjermen 25.05.2011 095108.bmp

Vad är det här för något dumt??? Jeg kommer inte länge in på mina Blogger, helt överst på sidorna har utformingen forändret sig och det kommer upp detta passordskit-t som inte heller fungerar!! Det samma händer mig när jag vill kommentera på andras bloggar. Hva tusan är det här för något??!!??? Blir det borta? eller har jag förlorat mina bloggar för all framtid?? Nu blir jag verklgien piss sur känner jag  Splitter gal

tisdag 24 maj 2011

Äntligen är dom på plats!!

Förra sommaren såg jag något väldigt stiligt som Knypplerskan hade gjort av gamla tegelpannor. Jo da, hon lade mycket mer själ och arbete i sina, målade dom och hade riktiga teljusfästen, se HÄR. Jag tände direkt på idéen och eftersom jag skulle hem till midsommar fick jag med mig två tvåkupiga gamla tegelpannor med tillbaka till Norge.

Men som vanligt, man får inspiration och så blir det med det. Tegelpannorna blev liggandes med tre glasburkar som det varit tomatpuré i. (jag måste äta ur en till!!) Men så satt jag idag och drack kaffe med gamlefar och kom plötsligt på dom. Och denna gången gick det undan, 15 minuter senare var dom på plats.

Återanvändning, eller? Nu gillade jag patinan som var på teglet efter många deciennier på logetaket, så jag hängde upp dom som dom var. Tack snälla Mimmi för en super inspiration Smilefjes

torsdag 19 maj 2011

Jag känner mig så lycklig och rörd..

Det gör något med mig detta, när man sticker handen ner i brevlådan och hittar paket – till mig!! Någon har tänkt på mig och sänt mig sticklingar av sin Hoyaplanta. Då känner jag hur jag blir rörd, jag blir helt varm om hjärtat. Kära Bea, jag blir så glad, ännu ett nytt exemplar av en Hoya som jag inte har. Denna får jag kalla Beahoya tills jag har namnet, har inte tid att leta efter det nu. Så kul, jag lovar jag ska visa utvecklingen Smilefjes

Är det inte underbart med bloggar, man lär sig en massa nytt, kan dela erfarenheter och får en massa nya bekantskaper även om man inte känner folk i verkliga livet. Tänk, bara nu på kort tid har min Hoya samling utökat sig med två sorter. Härligt – tack !! Om någon vill ha sticklingar av mig så hör av er.

tisdag 17 maj 2011

En dag på jobb..

17.e maj, den stora nationaldagen i Norge. Liv och rörelse på gator och torg. Själv har jag jobbat, tycker jag får ställa upp för mina norska kollegor. Men jag hade också ett barn i tåget idag, min yngste var med i russetåget, suck, inte fick mor sett det..

Men jag har haft hemmakontor idag och framför PC-skärmen har denna vackra blomsten bjudit på ett vackert motiv. Som kom ju ungdomen hem och åt, efter fest hela natten, russefrukost och russetåg. Ska lova jag har några stiliga foto i kameran (som jag inte får visa..)

Russetiden, den tiden som tredjeklassarna på gymnasiet har fram till examen firas med fest (och fylla..) i Norge, från russedopet i slutet av april  till 17.e maj. Sen kommer alla muntliga och skriftliga examen. Med röda snickarbyxor, fullklottrade och egentligen en röd mössa ser man dom. Inatt var det ståhej utanför huset, russebilen, full med skrålande russer, tutade och härjade utanför vårat sovrumsfönster, det hör till… men mor, hon sov..

‘Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas av ungdomens vår. Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår.’

söndag 15 maj 2011

Årets första rabarberpaj åt vi idag..

Mums fillibabba och så himla gott det är. Den smaken har jag längtat efter. Som vanlig gjorde jag den efter mitt recept HÄR men nu tog jag också i 1 dl skorpsmulor i tillägg. Blev faktiskt väldigt gott. Serverad med kall vanliljglass som får smälta uppe på den varma pajen på tallriken, himmelskt!

torsdag 5 maj 2011

En glädjande brev i posten!

Underbara, underbara Anja, tusen tack!! Idag kom det sticklingar av Hoya Retusa i posten. En Hoya jag länge haft sån lust på men inte hittat. Så visar ANJA en underbar bild tidigare iår och jag känner hur munnen löper full av saliv, läcker, vacker, vill ha!!

Nu räcker inte tiden ikväll till sticklingsplantering, men dom är så gott innpackade, och papret fortfarande fuktigt, så det får bli imorgon efter jobb. Vad jag glädjer mig, hoppas att det inte tar allt för lång tid innan jag har en så här fantastisk blommande gardin i fönstret.

Foto lånat från Anjas Hill, måste bara visa hur vacker morplantan är Smilefjes

tisdag 3 maj 2011

Halvvägs..

Långtidsprojekt, det passar mig bra just nu. Det blir inte så mycket handarbete och annat nu som snön är borta och trädgården pockar och drar. Men, om jag dumpar ner i soffan framför TV,n är virkkroken en god kamrat och färgerna, kanske lite skrikiga, men glada sommarliga. Halvvägs, allra redan, det hade jag inte trott.. kanske det värmer mig för hösten till och med.