tisdag 21 juni 2011

Våta överraskningar, eller köpa ny glasögon..

Den sista månaden tycker inte jag att jag har gjort annat än tömt den här regnmätaren. Den tycks alltid vara full, eller som nu, lite över 15 mm, då hade jag faktiskt tömt ur det samma dagen innan. Ja, ja, det är vädret som vi har här.. Men den våta överraskningen är denna här regnmätaren;

Denna hittade jag på Billiga Nisse när jag var hemma i påskas. Tyckte designen såg stiligare ut än den vanliga gröna plasten som jag alltid haft. Inte var den dyr heller. Väl tillbaka hemma fick mannen skruva upp den på baksidan. Men aldrig blev det något i den fastän att den gröna var full så jag glömde hela saken, till igår kväll, när mannen plötsligt funderade på om den var trasig, den var ju helt tom! Det kan ju inte vara päronträdets fel?

Vad överraskad han blev när handen blev blöt, vattnet skvimpade ju över när han tog i den! Och vi, båda två, funderade på om vi skulle fixa nya glasögon.. Den rymmer ju hela 200 mm vatten!! Har vi haft regn eller har vi haft regn?? Och man funderar ju lite på hur länge den varit full, vi hade ju glömt hela grejen.. Nu hoppas jag bara att den inte blir fylld igen innan långt ut i November..

… say no more…

p.s Varning mamma, för kraftiga regnskurar över Mälardalen i midsommar – vi kommer hem!!

lördag 18 juni 2011

Ja vad ska man säga..

Igår strejkade min mans bil, den som han har tänkt byta ut i flera år, så han parkerade den bara för alltid utanför butiken och köpte ny, men den får vi inte förrän till nästa vecka.

Idag när jag ska köra han till jobbet och mig själv til möte med min bil, blir jag påkörd bakifrån.. Jepp, bilen på verkstad! igen!! Så här står en hyrbil i gårdsplatsen.

Men, för att trösta oss riktigt ikväll, beställde vi en tur till Mallorca. Har nu pengarna först fått kullager under så kan dom väl bara fortsätta rulla. Det är kanske tur att det finns massa ätbart i köksträdgården.

Och, det gick bra med oss, det är väl ändå det viktigaste Smilefjes

onsdag 15 juni 2011

Se vad jag hittade!!

Vad är nu detta? Städa kan vara farligt, ibland kommer det fram lite läbbiga små varelser där man inte vill ha dom. Ibland får man små överraskningar och ibland hittar man saker man glömt..

Plötsligt kommer jag ihåg vad det är. Det är ju mina frön från granatäpplena. La fyra i ett glas med vatten och ställde det under fönsterbrädan i mitten av april! Någon gång ibland har jag kommit ihåg glaset (sett det när jag dammtorkat..) och fyllt på lite vatten då det varit helt torrt.

Men så idag, wow, som två små grodyngel ligger dom där i glaset. Imorgon ska dom planteras, hoppas det går bra… anar ju inte änns om svansen ska vara uppåt eller nedåt i jorden..

måndag 13 juni 2011

Nytt handarbete igång..

Nu har jag börjat på något nytt, blev faktiskt tvungen att handla garn först också, allt gammal babyull har ju blivit till plädar det sista året. Men det är ju kul att få planlägga färgerna från starten. En god vän av familjen har giftat sig på äldre dagar och ska nu bli pappa, helkul faktiskt, att ungkarlar får en chans så sent i medelåldern. Men stickning tror jag inte det kommer så mycket från den jäntan..

Så, nu är jag igång, får se vad jag hinner före mitten av augusti. Största problemet är väl att jag lånat ut alla mina babybeskrivningar så jag får väl köpa ett nytt innan jag ska börja med byxor aoch mössa..

fredag 10 juni 2011

Middag från köksträdgården..

Spenat, underbara blad, försommarens helt bästa delikatess tycker nu jag. Plockade friska och färdigsköljda med lite persilja..

Frästa med tärnad bacon och en massa svartpeppar i panna..

Så lite vitlöksost och creme fraiche.. Med tagliateller, gröna, hur gott som helst Smilefjes

måndag 6 juni 2011

Varmt och kvavt med regn ikväll..

Svenska flaggans dag idag, eller numera är det väl nationaldag men som ‘excilsvensk’ har jag ännu inte klarat få det helt in. Men flaggan var uppe helt sedan tidig morgon. Någon måtta får det väl ändå vara på excil tillvaron. Men nu måste den få lov att hänga på tork, det har ju regnat hela dagen. Inte att det varit kallt direkt, hellre svettigt och kvavt, men, alltså regn, ljummet.. Dagen idag var som vanligt en arbetsdag, en lång.. men när jag kom hem stod det Janson’s och köttbullar på middagsbordet, jag höll på att dåna! min norska bättre halvdel hade hittat ett recept på nätet och serverade den läckraste Janson’s jag har smakat (ursäkta mamma…)

Eftersom det inte är trädgårdsväder i kväll bjöd det ju på möjligheten att göra rent inne, fönster och sommargardiner. Det blir så friskt och härligt med virkade kappor i fönstren i stället för dom långa längderna som hänger här om vintern (så jag slipper se snön..)

Jag och en kollega snackade om virkning idag på en rast, hon virkar en gardin. Tänkte det passade bra att visa den här, inte för att den är ny, men att jag faktiskt har virkat några kappor jag också.

Nu har jag inget handarbete på gång, tråkigt faktiskt, speciellt som idag när jag kunde slängt mig ner framför TV,n. Men jag behöver ingen fler gardiner… men virkning är perfekt om sommaren.. nåja, nu är kvällen långt på väg så det blir nog inte idag heller..

Något som jag vet jag måste göra är omplantering av alla mina Hoya. Oj,oj, det blir ett stort jobb, men dom lider.. Kanske det är sista kramprycket som gör att dom blomstrar?

Blev tvungen att lägga mig på köksgolvet när jag skulle fota hela knoppen, men vad gör det? Det är ju rent Smilefjes

Livet känns ganska bra när man har städat!

torsdag 2 juni 2011

Färdig !!

Ja faktsikt, färdig, ännu en virkad, färglglad pläd av restgarn. Et så kallat ‘bølgeteppe’. Tom på garn är jag i varje fall, nu har jag inte till ett enda varv till. Den är lång nog som den är. Blir skön när det blir kallare kvällar igen. Men vad ska jag göra nu?