lördag 12 januari 2013

En härlig gammal burk

När jag var hemma i somras norpade jag med mig ännu en av mormor Kerstins gamla plåtburkar. (Nu är det väl egentligen bara en kvar som jag inte klart lura av mamma.. ) Tillbaka igen i Norge hamnade den på skrivbordet på kontoret eftersom jag inte helt visste var jag skulle sätta den. Den är ju ganska stor..

Denna har en bild av slottet på den ena sidan och Tre Kronor..

På den andra sidan är det bild av kungaparet. Eller vad jag gissar är kungaparet, jag är inte allt för bra i historian och i varje fall inte den royala delen av den..

Så vem är dom, detta ståtliga paret. Och vad har det egentligen varit i burken en gång?

Till skillnad från alla mina andra burkar efter mormor så har den här inget lock, så synd, men den är stilig i varje fall. Min mormor var nog väldig förståndig som sparade på alla dom här burkarna, nu är dom kära minnen och vackra prydnader tycker jag.

5 kommentarer:

Emilia sa...

Vacker! Jag samlar också på gamla plåtburkar och några av de finaste kommer från min släkt, så kul att de sparade!

Åshild i bestemors hage sa...

Det kan være Gustav 6 Adolf og Margaret. De giftet seg i 1905, men ble konge og dronning først i 1950. Tidsmessig vil jeg tro at boksen er er 1920-tallet.

Åsa! sa...

Vilken vacker gammal burk! Jag har stor förkärlek till gamla saker, och gamla burkar har en speciell plats i mitt hjärta.

Meta sa...

Hej gumman 1
Denna burk är inte från mormor den är från farmor . Den hade din farmor vetemjöl i . den stod idet lilla skåpet bredvid hushållsassistenten i det lilla skåpet utanför pigkammaren.
KRAM mamma

Lisa sa...

Vilket fynd! Var rädd om den burken, den är fantastisk! Har aldrig sett någon liknande och jag blir lika nyfiken som du på vad den har innehållit. Vi kan väl gissa på smaskiga kakor ;-)

Kram, Lisa