måndag 1 april 2013

Jag tror faktiskt detta blir bra..

Jo, nu börjar ‘svamp’ koftan bli bra. I påsken har jag fortsatt sticka. Satt ju först och trodde jag skulle repa upp början på oket för att den blivit för bred.

Men så stickade jag vidare alltså och passformen känns faktiskt riktigt bra. Halskanten blir inte vanligt rund heller, jag kom på att det faktiskt kunde bli bra med en krage. Den stickade jag i helpatent då det blir lite bredare än vanlig resårstickning. Garnet höll också till starten på knapplisten.

Inte helt lätt att fota koftan över en soffarygg…

Nu har jag spunnit 100 gram till, det borde hålla hoppas jag, i varje fall behövs det inte så mycket mera. Men jag har visst plötsligt börjat spinna Shetlandsullen mycket tunnare, för den sista härvan är inte alls lika tjock och passar inte till så stora stickor.

Så nu får jag repa upp den bit jag stickade av listen och sticka med mindre storlek. Det tror jag egentligen blir finare också. Ha, nu har jag faktiskt tro på att koftan blir färdig!

3 kommentarer:

MariaRe sa...

Jeg er imponert :-) Du er så utrolig flink - og jakka ble nydelig...

Svalen sa...

Er så imponert over soppgarnet ditt, jakken blir nydelig:)

Anki sa...

Härliga färger i din kofta... kul att färga med svamp - så många år sedan jag gjorde det själv. Om du klickar på mitt namn, så har jag lagt en direktlänk till mitt inlägg med bild på sockar som jag färgat garnet till :)
Kram