torsdag 30 maj 2013

Det går långsamt framåt med svampfärgningen

Nu är äntligen bägge färgbad av Lystickan spunna, härliga lila färger blev det. Och så här långt har rödskivig spindling färgat fyra ullbad, dom sista något surare. Gissa om det är kul att karda ullen. Nu är det inte så mycket tid till det men om det regnar några flera kvällar så blir det kanskje garn av dom här också..

Det femte färgbadet ligger och drar sig i ett avkylande färgbad just nu..

onsdag 29 maj 2013

Ännu en regning kväll..

Inte att det bara regnar, det var ju f ex fint igår. Men idag när jag skulle på båttur på Drammenselva regnade det ju förståss. Men solen sken lika väl när jag kom hem, får inte hjälpas att det är rotigt..

Borta var alla proppar, nu är det nytt och modernt i elskåpet. Jippie! Äntligen kan kanske jag också få tillbaka strömmen om proppen går. Jag som inte törs byta dom.. Nu går ju inte proppar längre…jag behöver bara dra spaken upp, supert!

Visst blir man glad av sånt, nu är det bara att städa efter jobben, i morgon.. och få satt upp nya lister runt skåpet. Undrar om det samtidigt kommer ny färg på väggarna?

söndag 26 maj 2013

Rödskivig spindling

För några veckor sedan hade jag ner svamparna jag fick i ett stort syltglas och fyllde på med lite amoniakk och vatten. Nu skulle man nog inte ha amoniakk med dom här svamparna så jag slog ut det färgade vattnet i en kastrull och färgade spelull med det. Den vänstra högen är faktiskt det första färgbadet, det högra med kraftigare färg är nr 2. Det bästa av allt är väl att jag inte kokat ur svamparna ännu så jag kan fortfarande fixa ett surare bad också. Spännande, då blir kanske färgen en helt annan.

Nu sitter jag inne på sena kvällar och kardar ullen, spunnen blir den nog inte med en gång. Jag håller fortfarande på med den lila ullen av lystickan. Nu som sommaren har börjat blir det som vanligt väldigt liten tid inne och ännu mindre handarbete…

tisdag 21 maj 2013

Fönsterremsan är färdig till slut..

Fönsterremsan blev färdig tillslut. Så här års är man ju inte så mycket inne framför TV,n så det tar gärna sin tid. Nu väntar jag bara på att andan ska falla över mig så jag får putsat fönstren. Sen ska den få komma på plats. Jag tycker den blev riktigt söt så nu har jag börjat på en duk med samma mönster..

Mönstret till fönsterremsa,

Gallervirkning efter bilden. 21 rutor bred = lägg upp 64 luftmaskor + 3 lm (första stolpen). Starta alltid varvet med tre lm (= 1 stolpe). En fylld ruta är två stolpar om  bågen, en ofylld ruta er 2 lm.

Spindeln;

1.a varv: 7 lm

2.a varv: 5 lm,1 fm, 5 lm

3.e varv: 5 l, 3 fm, 5 lm

4.e varv: 5 lm, 5 fm, 5 lm

5.e varv: 5 lm, 3 fm, 5 lm

6.e varv: 5 lm, 1 fm, 5 lm

7.e varv: 2 lm (alltså det samma som vanlig gallervirkning)

lördag 11 maj 2013

Virknålen behöver lite motion..

.. och jag behöver en fönsterremsa i trappfönstret. Så nu blir det virkning några kvällar framöver. Jag hittade inget kul mönster så jag började bara virka. Spindlar.. Jag tycker visst mycket om spindlar, virkade alltså, för det verkar som om dom ofta är med.

torsdag 9 maj 2013

Lila

Första garnet från lystickan är färdigt. Detta är alltså färgbad 2, nu är jag spänd på hur garnet blir från första färgningen.

söndag 5 maj 2013

Platsbrist?

Som med ganska mycket annat så händer det att jag snöar in helt när jag först är inne på ett spår. Här är ett sånt tillfälle..

Den lilla extra hyllan tvärs över fönstret som junior hjälpte mig att sätta upp i höstas är redan för liten, igen. Dom sista sticklingarna som kom gjorde att krukorna måste stå i dubbla rader och ändå så fick inte alla plats..

Och på fönsterbrädan under är det också trångt. Där börjar dessutom dom första sticklingarna bli så stora att dom snart måste över i något större. Men var? Det börjar bli fullt i mina fönster..

Törs väl knappast nämna att jag har lust på några till? Lovade mig själv ju att jag skulle tänka lite mer på skott om våren och inte alltid sent om hösten när det alltid är samma risk att dom fryser under postgången. Hoya kan fort bli en lidenskap, inte sant?

lördag 4 maj 2013