söndag 30 mars 2014

Middagsfavorit- stekt salt sill

Ja, det är inte så ofta det står på menyen här hos oss men idag så, var det det som stod på middagsmenyen. När jag och världens bästa mamma har några dagar alldeles ensamma här och ska ha middag, då… då passar vi på.

Salt sill (spekesild), panerad efter konstens alla regler med rågmjøl med stekt lök, rödlök förståss, och så en skvätt matgrädde, det är en middag med gamla minnen, helt tillbaka till min tidiga barndom, då mormor Kerstin brukade ta bussen ut till oss på onsdagar, det gick bara buss så långt ut som till oss på onsdagar, och hon kom precis så tidigt att hon fixade stekt sill när jag, som 6-åring,  kom hem från 1.a klass. Vilken lunch, vilka minnen det väcker, kan något smaka bättre? Och så var det ju också oss tre damer mot alla herrer, detta har alltid varit middagen med stor M för just oss damer.

Det enkla är oftast det bästa!

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Oh, vad gott. Får nog ha det snart igen.
ha det så gott. Kram Birgitta

Meta sa...

Det vattnas i munnen igen. Det var verkligen gott!!!!!Kram mamma

Meta sa...

Det var verkligen gott. Det vattnas i munnen när jag ser bilden. Kram mamma