torsdag 14 augusti 2014

Vad gör du av rödbetorna?

Lagar middag förståss. Gratin blev det idag. Jag har ingen älg i trädgården, ingen ko heller så Älgskav, Creme fraiche och Västbottenosten hittade jag i kyl och frys men annars så.. Majrovor, Rödbetor och Squash tillsammans med Vitlök och Timjan (salt och peppar kom också från skåpen..) hämtade jag ute, skivade och satte in i ugnen, 200 grader, en halvtimme (medans jag lagade Jostabärpuré, men den var ju inte till middag…) Älgskaven stekte jag med Lök (från trädgården) och rörde ut med lite Creme fraiche. Detta slogs över grönsakerna som sedan fick stå i ugnen ca 20 min till. Så tärnades Västerbottenosten och blev lagd på toppen. Efter 10 min hade rätten fin färg och smakade helt fantastiskt gott, junior var enig, det blev inte en smula kvar.

Squash förresten, det kan det fort bli en god del av när man sätter ut fyra plantor. Jag bakade en kaka för några dagar sen, mäktig värre men god. I den hade jag riven squash i stället för morötter, fungerar hur bra som helst. Eftersom jag använde mörk 70 % choklad och brunt socker så vart den inte så söt heller. Valnötter, kardemumma, ingefära, kanel… say no more.. nam nam..

DSC_0002

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Låter gott det du lagat. Man kan ge bort rödbetor och gurka, det gör jag.
Ha det så gott. Kram Birgitta

Meta sa...



Vad du är påhittig min lilla gumma.
Kramis

Marianne sa...

Det så godt ut:-) Likte godt bloggen din og har lagt meg til som følger:-) Hilsen fra Marianne

Pixi sa...

Lät som recept jag kan göra här hemma en dag ! =)