torsdag 24 april 2014

Tröjan växer..

Tröjan får långsamt några flera varv. Den hade väl snart varit färdig nu om det inte var för trädgården som drar. Nu som våren är här och vi har fint väder vill jag helst vara ute om jag kan. Även om jag fortfarande är slite småskraltig så hindrar det mig inte från att vara ute några timmar. Spinrocken har stått stilla flera dagar nu, nästan så jag tror den samlar damm… och nu i helgen som jag ska till Trondheim på spinnträff anar jag inte vad jag ska ta med! Blir väl en slända och någon ull.. Just nu är ju huvudet på andra ställen men det kommer ju helt säkert bli en jättekul helg!

lördag 19 april 2014

Påskaktivitet

Man kan ju tycka livet är lite orättfärdigt när man har påskledigt och strålande sol uteoch man själv är inne. Men fördelen med att ligga sjuk i soffan och zappa runt på Netflix är väl att tröjan växer..

tisdag 15 april 2014

I väntan på…

I väntan på att de sista garnerna till sjalen ska torka, ( ja, jag har spunnit färdigt dom..) så har jag börjat på ett nytt prosjekt. Nu är ju korgen med alla garn av spelull mer än full och färgerna är många fortfarande fastän jag har stickat två tröjor redan.

Det är bara det att färgerna ger inte stora kontrasterna i stickningen, fastän det ser sån ut när garnnystanen ligger bredvid varandra. Det är väl sån med växtfärger kanske, att valörerna blir ganska lika. Såg man dom i svartvit så hade dom kanske varit samma gråa färg allihopa? (Hmm, lite skillnad är det ju men inte så att man kan se mönstret….)

Garnet är tvåtrådigt och stickorna 3 mm.

(26 m/10 cm, med andra ord ganska likt Rauma finull garn)

Nu får det i varje fall bli så här. Började förståndigt med ärmen fär att kolla masktätheten den här gången. Det är ju lite mindre man måste repa upp om det inte blir bra. Och nu har jag kommit så pass långt att nu fortsätter jag.. så är frågan hur långt tid det kommer ta att få den färdig. Planen är i varje fall en vanlig rundhalsad tröja.

lördag 12 april 2014

Tre nya sländor

I spinngruppen som jag är med i har vi en dam som är så otrolig duktig med träarbeten. Av henne köpte jag nu tre sländor, alla lika fina. Den här är en liten slända med smaragd i mitten. Den väger bara 19 gram och har trinsen nederst.

Nummer 2 är lagad av Selje och har en trekantig trinse på mitten. 30 gram.

Den sista invigde jag samma kväll och har förlorat lappen, suck, men den har trinsen nederst den också, lagad av Gullregn. Den spinner som en dröm.

Susan har en shop på Epla också.

söndag 6 april 2014

Jag tror det blir bra…

Sjalen blir långsamt lite större. Jag undrar egentligen hur den ser ut om jag inte hade haft den på stickorna… Eftersom varvet är mer än välfyllt så räknar jag med att den har blivit ganska bred nu.. Men inte färdig.

Först måste jag spinna upp den sista ullen. Annars får jag ju restgarn igen. Men med slända tar det lite längre tid…

tisdag 1 april 2014

Det går ju framåt …

Det gör faktiskt det, sakta men säkert, sjalen har blivit längre och ännu har jag inte repat upp den.. men jag gick tom på garn som vanligt förståss. Jag trodde kanske jag hade god tid men nu som mamma har varit på besök några dagar har det blivit mer stickat än spunnit (jo då, rocken har fått motion den också) och nu är Rambouillet blandningsgarnet slut.

Men jag har fått stickat in en del andra små härvor jag hade i lagret, här har till och med mina misslyckade bouclè garnerfått lov att vara med. Verkligen ett bra projekt för alla småslattar. Nu får jag spinna upp resten också så blir det kanske en sjal en vacker dag..