måndag 29 september 2014

Snart så..

Det ruskigaste är gjort, jag har sytt upp ärmhålorna och klippt. Det är något jag så absolut inte tycker om att göra. Sen är det ‘no way back’ alltså..

Men annars så har jag varit nöjd, nu har jag stickat varje kväll framför tv:n i stället för att spinna, och voila! nu håller jag på med halsen. Att jag sen har hundrafemti trådar minst som ska fästas vill jag inte tänka på just nu..

onsdag 24 september 2014

Så mycket blev det..

 
Jag som trodde jag skulle virka massor när jag nu skulle sitta ensam två kvällar på ett hotellrum... Det blev bara en, en enda liten stjärna. Nåja, nu har jag virkat 78 av mina 1000, snart klar alltså!

måndag 22 september 2014

Bunten växer

En bra bit på väg till nästa kofta. Svart blir kanske en hård kontrast men det är det jag har av NKS ull. Det hinner säkert bli lite mera innan jag är färdig med tröjan av spelull, men jag har i varje fall kommit igång med stickningen igen..

onsdag 17 september 2014

Squash soppa

Jättegod squashsoppa med rester av kalventrecote, kantareller och cayennepeppar. Mums fillibabba!

torsdag 11 september 2014

Torsdagskväll

Just nu känns det som om luktärtorna bara har ett mål i ögonen och det är flest möjliga blomster per planta.En stor bukett får pryda köksbordet. Det är ju så fint med dom att ju mer man plockar, ju fler blommor får man. Tänk om det vore sån med allt här i livet..

tisdag 9 september 2014

Färgfröjd

Nu har jag färgat, kammat och spunnit upp ett halvkilo med Norsk kvit sau ull. Jag har bara lite grönt kvar.. och allt det bruna då förståss.. Jag gosar och njuter av härvorna och kan nästan inte låta bli att lägga upp till en ny kofta. Först ska jag bara göra färdig ..

tröjan

sjalen

och överkastet. Men det går tungt med projekterna, det kom en sommar i vägen, en skön sommar. Men nu går det mot höst så kanske blir jag färdig en gång?

onsdag 3 september 2014

Sparrisbönor och rödbetor

Skördetider i  köksträdgården betyder färska och kortresta grönsaker till middag. Sparrisbönor har i år flera gånger lagats samman med blå mögelost, en helt fantastisk smak kombination. Två smaker som passar helt perfekt ihop. Den här gången fick dom dessutom sällskap av röbetor som gav en rödfärg till röran. Röd och festlig på tallriken tillsammans med en schnizel.

Sparrisbönor, vitlök och vitvin småputtrar tilsammans med skivade rödbetor. När grönsakerna är lagom halvmjuka smält lite (det behövs inte stora mängder) blåmögelost i blandningen som sedan rörs ut med några skedar creme fraiche. Mera kryddor behövs inte. Klar till servering. En smakfull blandning och färgöverraskning  till maten.

måndag 1 september 2014

Wow, så goda!

Nu var jag bara tvungen att ta en liten tjuvsmak och det var det värt.Dom smakade alldeles fantastiskt, frälst är jag. Nu kommer mina bondbönor få konkurans av Borlottobönor. Lättkokta med avocado och tomat i en sallad, namnam.