onsdag 31 december 2014

Året 2014’s sista dag

Årets sista dag går som du flesta andra dagar i ullets tecken. Jag fick ärva en nystemaskin från en spinnväninna för någon månad sen. Den har bara blivit stående men nu i mellandagarna så hittade jag den när jag städade. Sen dess har jag setat lite då och då och börjat gjort nystan av alla mina härvor med garn som hänger under hyllan på kontoret. Dom har blivit så många att jag inte får plats med flera. Dessutom är det kanske lite lättare att se vad jag har på lager om jag nu skulle vilja sticka något. Men, jag har bara börjat, det är många, många härvor kvar att nysta…

Återstår väl bara att konstatera att jag i år har gjort fler inlägg på den ulliga bloggen än här på hemmaliv. Det mesta jag gjort är ju spinning av mina hobbies. Det blev några få hekto mindre än förra året men ganska många fler kilometer. 2,3 mil, det blir lite garn det..

Men… pläden till min son blev färdig till slut, jag hann före julafton (på håret för dom sista trådarna fäste jag på sena natt timmar dagen innan)

Och sjalen, ja den är nästan färdig. Upptäckte bara att jag fortfarande hade lite mer ull kvar av Rambo, som jag blandat i garnet. Dom ska få bli den sista biten av den virkade kanten nederst. (När nu det blir..) men sjalen är användbar redan nu. Ska bara fästa dom sista trådarna.

Det virkade överkastet pratar jag mindre högt om.. Däremot borde jag väl skrivit något om att jag bytit jobb, pendlar mina tre timmar om dagen. Flygit en god del i Norge och sett flera städer än jag gjort genom mina tidigare år i Norge.. Resor har det blivit privat också. Både Gdansk, Spanien och en vecka i Bohuslän. Två spinnftäffar har jag hunnit med, både Trondheim och Lillehammer. Äldsta sonen har flyttat hemifrån så nu är vi ensamma hemma, jag och gamlefar. Men, men, skulle jag tagit med allt detta blev jag aldrig färdig och nu måste städas färdigt och en nyårsmiddag ska lagas. Så då återstår det väl bara att utbringa, ett snuvigt,

Gott nytt år !

tisdag 2 december 2014

På stickorna

Jo då, jag stickar några kvällar. Pläden till sonen växer, nu är den riktigt stor. 37 av 56 dominorutor är färdiga. Kanske han slipper frysa i studentrummet efter nyår i varje fall?