måndag 19 oktober 2015

Äntligen något nytt på stickorna

Så har jag äntligen tagit mig i kragen och börjat på något nytt på stickorna. Nu är det all Trønderull som ska stickas upp. Tvåtrådigt garn på stickor 3mm. Ser att jag säkert borde gått ner en halv storlek men jag vill har den lös och luftig. Så får man se då, om det blir en kofta till slut, med fyrkanter är planen, inte randig..

Tvi, tvi, alltid lika skrämmande när jag tänker på all tid och jobb som jag har lagt ner i ullen men den ska ju inte bara stå där på utställning heller.. mjukt blir det i varje fall, och jag har en del garn nu på lager. Nästan 1,2 kg!

tisdag 13 oktober 2015

Höstens frukter i glas

Hermetiserade Victoria plommon och päron. Päron i ingefärslake och plommonen med ingefära och kanelstång. Spännande. Hoppas att du sen smakar gott och inte möglar så vi får något festligt som dessert. Inte minst eftersom jag har lovat att servera ingefärspäron till mamma nästa gång hon kommer på besök. Med grädde och mandelmusslor. Sån ska det vara. Men mamma, stjälken ville inte hålla sig kvar så vi måste nog äta dom på ett civiliserad sätt, med sked.