Tack snälla du för receptet, den kakan är verkligen en kaka med stort K !!
Det är väl sån hos flera att det blir flera bär och frukter än familjen klarar att äta upp med en gång, sån är det ivarjefall hos mig i perioder. Den här Opalplomman är en av de två plommorna som kommer iår, så dom bevakar jag som en hök, dom ska trädgårdsmästaren ha själv ( mig alltså) men nu har vi ju två träd till. Det ena blev färdigt för en månad sen och där åkte alla plommonen rakt in i fyra stora gap i “naturlig” form, men nu börjar alltså vårt Viktoria plommonträd ha färdig frukt och då blir det många, jag plockar in hela tiden och lägger i skålar som töms i löpet av kvällen men likaväl är backen under full av fallfrukt.
Nu har jag sån tur att jag fått recept på BiZen’s plommonkakor. Jag bara hunnit pröva det första, men vilken fullträff !!!
Jag upptäckte något nytt ikväll, säkert många som kan det redan men, om man skär med kniven runt plomman efter visad markering, det är ju som om frukten har lagat en vägvisare själv… så ligger kärnan så här platt och fin på andra halvan när man släpper taget om den, så kan man ju bara plocka ut den, istället för att hålla på och vrida rundt och dra ut… När jag först upptäckt det gick det ju som en dans ( lite som att man måste dra upp ärtan på riktig sida när man spritar..)
Kakan blev inte så väldig hög och inte är smeten så fet heller…
… så kakmonster som jag tyckter jag kan ta rejält med vispgrädde till !!
Skryt, skryt till dig BiZen, kakan får högt betyg av mig för att den var så enkel att laga,rörde den ihop på en minut!, billiga ingredienser som jag alltid har hemma, lagom sursöt, härlig, krispig att äta.
Oj, oj redan hunnit baka och smaka!!! Det var snabbt jobbat!
SvaraRaderaGlömde besvara din fråga om Swap.
Att swappa betyder att byta. Om du går in på "www.stickamera.se" kan du läsa om hur det går till och just nu är en swap på gång där vi byter garn & choklad. Kram Birgit
Perfekt med plommonrecept! Jag har nämligen en påse i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med!
SvaraRaderaHej! Kakan ser jättegod ut. Måste kolla receptet hos Bizen.
SvaraRaderaKram Birgitta
hÄRLIG KAKA -OM MAN BARA HADE LITE PLOMMON..hA EN FIN DAG!//eVA
SvaraRaderaDette så jammen godt ut! Må sjekke den oppskriften!
SvaraRaderaEr det ikke fint med høsten når vi kan lage så mye godt av det vi høster ? Klem fra meg !
Mmmm så gott det ser ut m plommonkaka.
SvaraRaderaMina plommon är tyvärr slut redan så det blidde ingen kaka i år:(
Kul att titta in hos dej.
Kram!
Du har en utmärkelse på min blogg att hämta!
SvaraRaderaÅh dette så godt ut! Mitt plommetre gav akkurat 22 plommer i år og de er spist med andakt og følelse :-) Men jeg lagrer oppskrift jeg, tusen takk, det kan jo hende jeg ramler over noen plommer i butikken :-)
SvaraRaderaMmmm, mums! Den där kakan såg verkligen ursmaskig ut!
SvaraRaderaKramisar Pernilla
Imponerende hvor flink du er til å utnytte det som gror i din trädgård/hage.
SvaraRaderaVi har laget chutney av våre plommer, spist dem naturell og mange kilo har min fru delt ut til elever og foreldre på hennes skole i Oslo sentrum.