Vi håller på och planlägger inredning på vårt nya kök här hemma och medans Family Four sitter här med näsan ner i diverse häften med ugnar, micro, steamer, kylskåp och annat säger den yngsta att varför inte en kaffemaskin..
Ja varför inte ? Kan det ha något att göra med att Familjen faktiskt har en, någonstanns långt inne, i det bortersta skåpet, rätt under taket ? En bröllopspresent, urgammal och nästan oanvänd.. Inte bara för att stickkontakten kanske passade bäst i dom elektriska uttagen där vi bodde innan Norge, men kanske också lite för mors skräck för ‘ Nicht unter drück öffnen’.. Jag är inte så där jättetuff att jag tycker om sånt som puttrar och pyser och är varmt; strykjärn, ugnar och esspressomaskiner..
Upptäckte ju också fort att min kaffeburk, som jag trodde jag hade eldgammalt esspressokaffe i, nu plötsligt var fyllt upp med Lavendelsocker från i höstas.. Skulle inte jag använda den till härligt parfymerade kakor i julas ? Inte för sent ännu ..
Vi blev helt enkelt tvungna att handla nytt. Så, med djup koncentration började vi, jag och den sist tillkomna kaffedrickaren, med vårat kaffe, väl och bra, till trots för 15 år i skåpet så fungerade den ( självklart har vi utrustat oss med en skarvsladd som passar dom schweiziska maskinerna !), vi hittade ju till och med några undangömda espressokoppar i ett skåp..
Steamad mjölk som sig bör för att få till en Cafe Latte, vad är skillnaden förresten på Cafe Latte och Cafe au lait? Sån rent bortsett från italienska och franska.. Barista är ju också ett sånt ord, bartender på italienska tror jag ... Nåja, Cafe latte dricks ju bäst på cafébarer och inte på ett gammalt kök som ska renoveras ..
Barista eller inte, vi fick ju kaffe, och mjölken började till slut koka över i kannan så ångan kan man inte klaga på. Nu återstår bara att se hur länge maskinen får se dagsljuset den här gången …
Kanske Cafe Latte serveras med Lavendelkakor nästa gång, vem vet ?
Hej på dej!
SvaraRaderaKul och fin blogg du har! Ja trivsamt och inbjudande inredning det upptäcker man så fort man kommer in på din blogg.
Hoppas och tror att ni lyckas lika bra med köket. Lite knöligt att hitta saker ibland. Saker som hamnar där de inte hör hemma som bara hamnar där av någon mer eller mindre bra anledning ;-)
Men kaffe måste man ha så det är kanske en bra början att ta tag i. Vad det sedan heter? Ja du bara det är gott så kanske det är strunt samma.
Trevlig söndag önskar Ingela i Skåne
ja hva finner man ikke i skuffer og skap:))
SvaraRaderaikke kjøp kaffemaskin for innebygging!! tro meg vi har hatt det i de to siste kjøkken.. ikke verdt det!! presskanne, eller trakter er best..
her kan du lese om forskjell på au lait og latte :))
http://no.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9_au_lait
ha en deilig lat(te)søndag ;))
Själv dricker jag kaffet svart utan tillsatser av varken socker eller mjölk så för mig duger perkulatorn gott! Har du bott i Schweiz?
SvaraRaderaDet enkle er det beste. Jeg ville nok foretrukket trakter. Ser hva som skjer med en kaffemaskin i andre hjem. Stas med en gang, men så......
SvaraRaderaØnsker dere lykke til med kjøkkenet. Det blir nok kjempebra. Har aldri hørt om lavendelkaker, håper du gir oss en presentasjon.
GOD SØNDAG
Klem........
Jag har också vid något tillfälle funderat på vad skillnaden är, tror bara att det är språket. Lycka till med planeringen av nya köket.
SvaraRaderaFor en skatt du hadde i skapet. Herlig med skikkelig laget kaffe da. Men det er kanskje ikke det man tar seg tid til tidlig på morgenen. En rykende Caffe latte, ja takk, jeg kommer med en gang :)
SvaraRadera