Pajdeg; 150 gram smör, 3 dl mjöl, 1 dl socker + 1 ägg. Knådas till en deg och tryck den ut i formen. Grädda den i 220 grader, ca 10 minuter, medans äpplena skalas och skärs i tunna skivor. Jag använde 5 äpplen för jag tycker om när det är mycket frukt. Skivorna läggs på pajbotten och pajen gräddas ytterligare i ca 30 min, så äpplena blir mjuka. Smält aprikosmarmelad, gärna med lite citronsaft och slå över äpplena när pajen är färdig. Serveras kall med vispad grädde. Mums fillibabba!
Det var ett nytt spännande pajrecept! Vi äter mycket paj här som helggott, ska absolut testa ditt recept!
SvaraRaderaHej goa Mia! Tack för kommentaren hos mig, den värmde! Jag blir så glad när jag kan ge glädje! Tack för att du delar med dig av ett smaskigt recept det måste jag prova snarast! Må så gott i veckan! Kram från Maria
SvaraRaderaMmmm! ser jättegott ut. Måste prova, kanske nästa helg.
SvaraRaderaMMMMMMMmmmmmmmums vad det låter gott!!! Vill ha!
SvaraRaderaHa det gott/margareta
Denne vil jeg prøve meg på.
SvaraRaderaHa en fortsatt fin kveld og takk for koselige kommeentarer
Klem
Skjønner dere har koset dere i helgen. Ha en flott uke.....
SvaraRadera