Sidor

fredag 23 september 2011

Plommonäpplepaj på nytt sätt

  • 8 victoriaplommon, 2 äpplen, ½ dl brun farin, 1 msk kanel.
    • delade i bitar och kokt sönder i en kastrull, brun farin och kanel tillsätts när det har blivit ett mos
  • 3 dl vetemjöl, 125 gram margarin, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker,
    • rask blandade med en gaffel till smuldeg som läggs i botten av formen, degen ska inte vara slät
  • mandelmassa (ca 1 dl..)
    • i småbitar strödd jämnt färdelat över moset.
  • 1 bägare Kesam Vanilj, 2 ägg, 1 msk mjöl, några droppar citron.
    • blandas och slås på toppen av pajen

Gräddas i ugn 225 grader i 30 minuter. Serveras varm med gräddglass.

Betyg: Tommelen oppTommelen oppTommelen opp

5 kommentarer:

  1. Anonym9/23/2011

    sukk og stønn.. jeg våger ikke å prøve.. kommer til å spise hele.. alene : )) god helg : )

    SvaraRadera
  2. Den pajen ser väldigt god ut. Får lust att prova den, men det fattas ingredienser för mej.
    Önskar dej en skön helg.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Mmmm låter så gott! Har tre! äpple på vårt träd. får kanske låta dom bli äppelpaj.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mmm, så godt, og så flink du er :) God helg :)

    SvaraRadera
  5. Åh Guuuud.... Min extas tog dock slut när jag läste de sista ingredienserna. Lite bra faktiskt, då behöver jag inte sitta och längta efter något som jag inte får äta = )
    Jädrans skitallergier!
    Mys från Lisa = )

    SvaraRadera