Sidor

torsdag 6 oktober 2011

Ingerfärsroten blev muffins

Kan man baka av färsk ingerfära också? – Ja!! Man bara river roten på den finaste sidan på rivjärnet först så funkar det hur bra som helst, och, gott blir det.

100 gram smör, 2 ägg, 2 dl socker, ½ dl riven färsk ingerfära med skal, 1 tsk citronsaft, 4½ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 krm salt

200 grader ca 12 min

Håller till 12 mindre eller 8 lite större muffins.

Betyg:

Tommelen oppTommelen oppTommelen oppTommelen oppTommelen opp

7 kommentarer:

  1. Så roligt att se en bild utav dig Mia! Fuffinsarna låter jättegoda, säger jag som gillar ingefära ;) Odlar du egen ingefära? Dum fråga... det är klart att du gör. Hur funkar det? Är den flerårig?

    SvaraRadera
  2. Att jag inte tänkt på det, klart man kan använda färsk ingefära. Det blir antagligen godare än torkat pulver.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Det var en god ide !
    Skal jammen prøve den oppskriften når barnebarna kommer!
    Klem fra bestemor!

    SvaraRadera
  4. Vad du är duktig på att baka och laga mat och greja!

    SvaraRadera
  5. Riktiga hälsomuffins!!hihi!! Jag har ingefära i mitt te m honung o citron som funkar mot huvudvärk o förkylning, då måste dessa funka minst lika bra!! Tycker ingefära luktar precis som citron, gott och tack för receptet , det ska prövas!! Dina hoya plantaor lever(ännu) hehe det är ju ett gott tecken iaf!!Kram kram=)

    SvaraRadera
  6. Muffinsarna (så heter det absolut, hihi) ser kalasgoda ut! Njut ordentligt av dem!
    Så kul att få se "hela" dig! Vackra kvinnor ska inte gömma sig!
    Många fredagskramar!

    SvaraRadera