Kan man baka av färsk ingerfära också? – Ja!! Man bara river roten på den finaste sidan på rivjärnet först så funkar det hur bra som helst, och, gott blir det.
100 gram smör, 2 ägg, 2 dl socker, ½ dl riven färsk ingerfära med skal, 1 tsk citronsaft, 4½ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 krm salt
200 grader ca 12 min
Håller till 12 mindre eller 8 lite större muffins.
Betyg:
Så roligt att se en bild utav dig Mia! Fuffinsarna låter jättegoda, säger jag som gillar ingefära ;) Odlar du egen ingefära? Dum fråga... det är klart att du gör. Hur funkar det? Är den flerårig?
SvaraRaderaAtt jag inte tänkt på det, klart man kan använda färsk ingefära. Det blir antagligen godare än torkat pulver.
SvaraRaderaKram
Det var en god ide !
SvaraRaderaSkal jammen prøve den oppskriften når barnebarna kommer!
Klem fra bestemor!
Vad du är duktig på att baka och laga mat och greja!
SvaraRaderaRiktiga hälsomuffins!!hihi!! Jag har ingefära i mitt te m honung o citron som funkar mot huvudvärk o förkylning, då måste dessa funka minst lika bra!! Tycker ingefära luktar precis som citron, gott och tack för receptet , det ska prövas!! Dina hoya plantaor lever(ännu) hehe det är ju ett gott tecken iaf!!Kram kram=)
SvaraRaderaMuffinsarna (så heter det absolut, hihi) ser kalasgoda ut! Njut ordentligt av dem!
SvaraRaderaSå kul att få se "hela" dig! Vackra kvinnor ska inte gömma sig!
Många fredagskramar!
Disse ser gode ut:)
SvaraRadera