I en stor gammal Kockums stekgryta ligger söndagsteken, nybrynt och med ansjovisfiléerna på toppen, sån som mamma sa. Hittade en box i kylskåpet och kom på att jag sett mamma ha det i steken. Ja, självklartvar det salt ch peppar också.. Bredvid steken ligger massor av morotsstavar som ska få puttra med tillsammans med steken (dom morötterna, fastän det är så många, blir det alltid en fight om..). Så det lilla tipset som satte en perfekt extra piff på smaken; ringla över lite sirap!
Sagt och gjort. Familjen (ja, fem stycken faktiskt) klarade utan problemer trycka ner 2 kg slottstek och ingen kommentarer om fisksmak i såsen heller, inte illa. Bara beskjed om att det smakade helt perfekt. Grytan, den är gammal. Min mamma har fått den i arv och nu har den varit hos mig i många år redan. En söndagsstek utan stekgryta är ju otänkligt. Och så gott maten smakar när alla är hemma och på plats, inte en tom stol vid köksbordet. Det ger en skön mätthet både i kropp och själ.
Vilken festmåltid! Ansjovis har jag aldrig provat, så det måste jag göra.
SvaraRaderaEn sådan gryta har jag också och de är underbara! Känns som att det blir stek till påsk = )
Ha en fin måndag!
Kram, Lisa
Vilken festmåltid med slottsstek. Ser jättegott ut. Tur att du hittade din plånbok med alla pengar igår.
SvaraRaderaKram Birgitta
Och jag som inte ens har en sån där stekgryta!
SvaraRaderaTitter innom for å ønske deg god påske! Stor klem til deg!
SvaraRaderaEn sådan stekgryta har jag också, den är guld värd!
SvaraRadera