Den här helgen är det socialt samliv på programmet. Man kan ju inte bara jobba dygnet runt. För mig så innebar det rakfisklag igår kväll. Det var nog till att börja med en glädje med modifikation för rakfisk (inte fullt så doftande och smakfullt som surströmming säger min svägerska från Piteå..) har inte direkt varit något jag gärna stoppat i munnen. Men, hör och häpna, igår, plötsligt, smakade det ju gott. Jag åt massevis, först med mycket rödlök men dom sista bitarna åkte nog ner i svalget helt utan tillbehör. I kväll ska vi ut igen, ännu ett rakfisklag, gissa att jag just nu sitter och ser fram mot den goda middagen. (Ni ska bara inte tro att jag avslöjat detta för min man, han ska få tro att jag inte gillar det någon timme till…)
Jag har hört att det tar minst 17 försök att vänja sig till en smak. Det är nog sant, nu smakar det faktiskt gott.
Flera helgegleder finnes hos Vivi
Kos deg med rakfisken! Ha en koselig kveld :-)
SvaraRaderaLåter inget gott ,om det liknar surströmming,men som sagt man kanske vänjer sig fast jag tvivlar på det när det gäller surströmming
SvaraRaderaha en skön kväll
Ja, Mia, nå blir dette tradisjon, og godt var det:-)Kos deg i kveld.
SvaraRaderaDet er alltid koselig med sosialt samvær med gode venner!
SvaraRaderaDet er toppen av glede!
Kjempe fint at du ville dele din helgeglede!
Klem Vivi
Har aldrig hört talas om rakfisk. Får väl ha en beskrivning av norske svärsonen när dom kommer hem till jul.
SvaraRaderaKram
Rakfisk? Det har jag aldrig hört talas om, är det något typiskt norskt?
SvaraRaderaRakfisk er jeg vant til helt fra jeg var liten. Vi spiste det kun som brødskivepålegg - tynt smurt utover. Senere ble det i potetlefse. Jeg synes ikke noe om verken poteter, løk eller annet tilbehør. Kun lefse, smør og fisk. Nydelig godt.
SvaraRadera