Sidor

torsdag 15 augusti 2013

Röda vinbärsglass

Nu är det mycket bär ute i köksträdgården igen men vi har inte längre små barn och ingen som dricker saft, i varje fall inte så mycket, så bären hänger bara där. Det gillar jag inte, så nu fick i varje fall några liter röda vinbär bli glass. Serverade glassen till mamma och pappa som var på besök och en liter gick fort åt. Receptet ger 4,5 liter.

2 liter röda vinbär passeras genom en sil. (fungerar bra om man använder baksidan av en träslev)

Glass:

1 liter grädde, vispas,

2 dl vatten + 4 dl socker, kokas ner under röring tilsl laken blir tjock.

8 äggulor vispas till ett vit massa och späs långsamt, medans man vispar, med sockerlaken tills smeten är rumstemperad.

Skär inn röda vinbärsmosen och grädden i  äggsmeten, inte visp. Ha glassen över i boxar och ställ i frysen minst ett dygn. Ta fram glassen i rumstemp ca 10 min före servering.

4 kommentarer:

  1. Låter gott med vinbärsglass. Tyvärr är mina vinbär slut . de blev till saft. Så jag får vänta till nästa år att prova ditt recetpt, Idag har vi haft soligt och varmt, men i morron ska det visst bli en massa regn igen.
    Ha det så gott.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  2. Vad smart !Ska spara det tipset! Har oxå stora barn, och inte många som dricker saft längre , fast jag tänkte jag skulle göra gele av de istället i år, men tog bären för sent för det var inte mycket pektin kvar så den ville inte stelna , så vi får ha det som saft isället ändå, typiskt..hehe kram på dej =)

    SvaraRadera
  3. Gott gott!!!!
    Tack för ett fint glassrecept, annorlunda än mitt gamla. Ska prova med andra bär nu när vinbärstiden är förbi här.
    Kramen!

    SvaraRadera
  4. Deilig godt! Og mange takk for oppskrift:)

    Rips er også godt i Pavlova,
    gir så frisk smak.

    Riktig god helg.

    SvaraRadera