En rabarberpaj för godisgrisar, sursöt, serveras helst varm, med kall vaniljglass..
Skölj och rensa rabarbern och koka ihop den till en kräm, med ca 1 dl socker och två tsk ingefära. Blanda ihop en smuldeg av 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och en ägg gula. Spar äggvitan till marängen som ska vara på toppen.
Fördela hälften av smuldegen i en smord form och häll rabarberkrämen över. Jag brukar hacka lite nötter också, bara för att det är gott..
Nu ska pajen gräddas 20 min i ugnen, 175 grader. Ta ut pajen ock klicka ut ca 50 gram smör över och ringla evt. ut 1-2 msk sirap ( bara för att det är gott med den lite mustiga smaken..)
Paj ska nu gräddas en gång till i 20 min ( 75 grader), äggvitan vispas tillsammans med 1 dl socker till ett skum som slås ut över den varma pajen som sedan sätts in i ugnen igen för tredje gång. När marängen har fått en lagom fin färg är pajen färdig.
MUMS vad gott det ser ut. Vi forslade ju bort vårt grönsaksland till förmån för trädäck och glömde bort rabarberstockarna :-(
SvaraRadera... men vi får allt plantera nya. Min farmo berättade att de brukade vattna rabarbern med deras nattkärl på morgonen och att den då växte så det knakade.
Ingela
hi mia,
SvaraRaderayour rhababer pie looks very delicious.thanks for sharing
have a nice time,
big hugs,regina
Oh gud så gott det ser ut.
SvaraRadera