Vad gör man när man är trött och håglös, petar in en extra pinne i brasan? Krusbären måste plockas, så övermogna att dom flesta som hängt mest solen ramlat ner, men dessa blev det i varje fall. Krusbär ja, jag vet aldrig vad jag ska laga av dom..
Dom gula la jag bara ner i vatten så länge men dom röda lagade jag Chutney av, något jag aldrig gjort tidigare men jag har sett många recept.. nu har jag bara väldigt svårt att hålla mig till ett recept så här gick det lite på slumpen..
Ca 1 liter röda krusbär
4 äpplen
3 stora röda chilifrukter
8 klyftor vitlök
1 rödlök
5 cm färsk ingefära
En halv flaska äpplecidervinäger
Lite strösocker, ca 1 msk..
Så när blandningen hade kokat sig tjock blev det ca 2 liter (3x7 dl) med krusbärchutney, smaken – start och sur. Men, den ska stå i minst en månad i kylen innan man ska använda den, läste jag i en bok, så hur den till slut smakar får jag väl bara vänta med att bedömma. Krusbär och äpplen ska i varjefall smaka gott tillsammans med svinkött..
wohhh!! dette så godt ut.. noe med smak.. akkurat som vi liker det :)) ja. kan tenke meg det er godt til svinekjøtt.. nå løper tennene i vann her:))
SvaraRaderaha en flott helg Mia.. klem
Låter inte som något jag kunde bjuda min käre make på. Han är "allergisk" mot allt surt. Äter inte ens våra vindruvor.
SvaraRaderaEn god ide!
SvaraRaderaHer bruker vi bare å spise dem rett fra busken. Jeg husker at min mor laget syltetøy av dem, men det likte jeg aldri noe særlig. De er ganske gode å spise når de er ordentlig modne, men kanskje jeg skulle forsøke din oppskrift til neste år. Nå er alle sammen spist:)
Vad du är duktig på att ta reda på allt som växer runt om dig!
SvaraRaderaHoppas det blir gott! Krusbär är gott att äta som de är tycker jag och krusbärskräm är smarrigt!
SvaraRadera