Bär, bär, bär. I år är det myket bär ute. Nu har jag saftat, lagt likör, fyllt frysen med massa passerad bärmos, senast 4 liter med krusbärsmos. Vad med ska man finna på? Jag gillar inte tanken att det hänger bär och ruttnar på buskar och träd. Körsbären gav jag bort till granntjejen men dom i toppen gick inte att komma åt. Innan idag alltså, jag har sågat trädet kraftig tillbaka och fick samtidigt plockat ca 3 liter bär. Passera körsbär är inte det lättaste med dom stora kärnorna men jag hade så mycket att jag kunde slösa, tog bara det som kom genom först, resten slängde jag (pinsam erkännelse..).
I går kväll blev det vita vinbär och gula krusbärsglass. Idag har vi lagat körsbärsglass. Genom vintern är det så kul att servera hemgjord glass till gäster och av friska, egna bär blir glassen helt fantastisk god, mycket bärsmak och inte så allt för söt.
3 liter blev det. Receptet är helt fantastisk gott och lite speciellt med sockerlake. Men resultatet blir bara supergott.
Receptet på glassen står HÄR och servringstips HÄR.
Det här är dom fyra liter krusbärsmos från tidigare i veckan. Dom ska jag ha till ‘tilsørte bondepiker’, en annan helt fantastisk bärdessert som man egentligen lagar med äppplemos. Men det receptet får jag ta en annan gång.
1 kommentar:
Så duktig du är min tös. Nu vet jag varför du inte svarte när jag ringde!!!!!!!!
Kramis
Skicka en kommentar