onsdag 28 februari 2018

Flera vantar av spælullen

Stickat flera vantar av den växt-/svampfärgade spælullen. Här är det militär grön från körsbärsblad og röd skivling (svamp) som har bidragit med färgerna. Vantarna är alltså rosa och gröna. På insidan av vantarna stickade jag en lite annorlunda mönster än framsidan för variation. Vantarna är tvättade på bilden men ännu inte använda.

DSC_0003

Nr 2 är vantar med skaft av samma körsbärsbladsfärgade ull och vantarna med orangeaktig ull färgad av en lav og ljusgrön som kommer från den blå lupinens blommor. Hur färgfast den gröna är i solexponering vet jag inte ännu, vill inte tro den sitter i så länge dessvärre, därav kombinasjonen.

Mönstret til det första paret är den ‘Lilla rutan’ från boken ‘Sticka nordiska mönster’ av Johanna Wallin.Det andra paret är från samma bok, ‘Långdans’ heter det men själva långdansen stickade jag inte, bara grundmönstret.

Förra paret, det första om jag stickade nu i februari, (HÄR), har jag tvättat och använt någon vecka nu, dom blir bara mer och mer fluffiga och mjuka. Lite svårt att se kanske på bilden. Så om första paret blev stickat efter infallsmetoden så är dom två sista planlagda bättre.

Inga kommentarer: