onsdag 2 februari 2011

Som vanligt kan man ju ombestämma sig..

Här är några fler av dom spunna garnhärvorna som jag gjort i löpet av Januari. Dom som jag inte klarade få i tjocklek 'Lace'.. garnet visade sig ju bara bli tjockare och tjockare..

139 gram / 527,4 m ( 379,5 m/hg - sports)

Den färgade topsen, den som jag tyckte nästan inte hade fått färg alls, men tvinnad med brunt så ser man ju blåtonen (faktiskt lite grönt och rött i den också..)
 
61 gram/ 286,2 meter (469,2 m/hg - fingered weight)
Så den franska ullen, tvåtrådigt brunt garn alltså..
 
81 gram/ 304,2 m (375,5 m/hg - sport weight)

Och den australienska merinoullen, mjuk och gosig, men inte såå mjuk som jag trodde den skulle bli..
 
Här ligger härvorna tillsammans med det tilltänka användningsområdet. Jag stickar en poncho men garnerna som jag använt hade större övergång i färgerna än jag förväntat.. Men jag såg en sjal igår med mera planlagda färgval så nu undrar jag om jag inte ska repa upp det jag stickat och börja om på nytt..
 
Lite tungt och trist efter så många timmars stickande men nu har jag väl långsamt lärt mig att blir man inte nöjd så kommer jag i varje fall göra det förr eller senare, om tio år eller så..

Smilefjes med åpen munnTjobidibididiboo,  Ædda-bæddatralalalalaaaaaaaaaaaa!!!Straks tilbakeTommelen opp Nu har jag varit och hämtat min PC Rødt hjerteoch gissa om jag är glad!!Rød rose Det är som att få hem en kär Røde leppergammal vän Ædda-bædda

4 kommentarer:

Åsa! sa...

Vilka vackra jordnära färger!

Mia stickar sa...

Ja, när jag kan välja bland mina spunna garner...... jag har en bit dit!

Mimmi Hek sa...

Förstår verkligen alla hjärtan och glada gubbar. Hoppas att den fungerar klanderfritt nu.

Unknown sa...

Va`flitig du har varit. Mitt spinneri ligger nere på grund av den lilla busiga Miranda,som knappt tillåter mig sticka ifred.