tisdag 18 mars 2014

Jag ska ju inte sticka sjalar…

Nej, jag ska inte det, för det brukar ju sluta med upprepningar. Jag använder dom som regel inte, inte såna trekantiga i varje fall. Men nu har jag börjat på en igen. Lär mig aldrig med andra ord.

Men så har jag dom där garnen då, dom som jag kämpat med att få så där riktigt tunna. Vad annat kan man göra med dom? Dessutom har jag en stor mängd med pärlor kvar från förra sjalen… som jag faktiskt har använt mer än två gånger..

Så nu har jag köpt mig snabbspolar och ny vinge. med 19:1 ska det kunna gå att spinna tunt på rock också, bara jag lär mig vingen. Därför fortsätter jag karda mina kamrestar av Rambouillet ullen och blandar med silke/ angora.

Ruskigt smutsigt blir det där jag sitter, och näsan kliar en del. Jag tror inte jag helt tål kaniner.. men vilket läckert garn jag får när jag är färdig. Det bara måste bli en florlätt sjal.

4 kommentarer:

Marita sa...

Lekkert garn og råflott med perler på. Men i stedet for å stikke sjal, kan du f.eks strikke et lett type poncho som er råfint å slenge på seg utenpå pene skjorter. Eller strikke en lang vest i dette tynne garnet? Fargen passer jo til alt :)

Mia stickar sa...

Är ingen trekantssjalanvändare heller, desto mer har jag använt ponchon som jag stack, bekväm och sitter där den ska!

Ann-Sofie sa...

Inget fel på sjalar, förutom om de inte används.

Hur vore det med en Feather Weight Cardigan av dina tunna garner, du som gillar både koftor och tunt garn?

http://www.anniescatalog.com/detail.html?prod_id=99172

Emilia sa...

Blir fin iaf men tråkigt om den inte kommer till användning!