fredag 27 juni 2014

Kammad ull i regnet

Min solfärgning av Avocadokärnor är avslutad, tvättad och nu som det började regna också kammad. Det blir sländan nu, har inte helt inspiration att ta spinrocken eftersom det bara blir en timme här och där på kvällen. (den här gången är det NKS ull som färgades..)

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Jo du, nog är jag fast i träsket jag med. Det blir inte skrivet om det så mycket, men jag testar och donar för att hitta 'mina' växter. Igår stod jag i halvmörker och duggregn och grävde upp de kommunala vitmårorna och tänkte att jag är allt en ganska ding hobbyhäxa. men kul är det. Nu ligger det 120 gram vitmårerötter i blöt där hemma och inväntar helgens kokkonster. DET skall bli kul.

Och det där vetenskapliga - det är en ren yrkesskada. Inget jag kan hjälpa.

Ha en fin och växtrik helg.

Förresten - vet du om det allmänt rekommenderas betning av ull som skall mårefärgas eller inte? Jag har för mig att det bara är blåa färger man absolut inte skall beta, men det kan vara tokigt. Hur gjorde du med din mårafärgning?

Ann-Sofie sa...

Japp, vi tossiga henmmahäxor får väl stå vid grytorna och koka mårarötter natten lång, om det nu är vad vi blir lyckliga av.

JAG blev i alla fall lycklig i kväll när mitt garn blev rödare och rödare... Jättegarvet!

För att bli av med stanken köpte jag mig en kokplatta som jag sätter i garaget eller utomhus när jag gör häxbrygder. Du som har stor altan kan kanske göra dina brygder där? För mig räddade kokplattan familjefriden.