söndag 31 maj 2009

Markise på terassen/ seilet er heiset

DSC00006

Jag har alltid önskat mig en markis på terassen. Nej, säger min man, vårat takskjägg lär visst sticka ut så pass att det inte låter sig fästa under så att vinkeln blir riktig. Vad gör man då? Köpte ett stor parasoll med 3,5 meter i diameter men jag blev så orolig vid minsta vindkast, det skakade så att jag trodde det skulle ramla omkull ( vilket också hände ett par gånger). Nu har vi ju sån tur att vi har eftermiddag/ kvällsol här och det kan ju bli i varmaste laget när man ska äta, så sagt och gjort. Lät dom små grå få fritt spelrum;

DSC00020Här är lösningen. Jag satt upp ett stativ av lekter efter staketet på terassen och borrade tre hål, ett till varje vajer. Dom är också fästade i väggen på motsatt sida med “ fiskar” som hjälper till att hålla vaiern spänt.

DSC00019Tog en tur till Stoff og stil, köpte 10 meter segelduk och 60 öljetter, ringar man kan sätta fast i tyget med en prymtång, så vajern kunde dras genom. Några svettiga timmar senare vid symaskin och utrustad med tången blev segelduken färdig. Duken är klar till bruk, bara att ta tag i kanten och dra seglet med sig. Väl framme vid ställningen så fäster jag taket med två extra öljetter i krokar som jag satt upp mellan de tre vairarna. Själva ställningen/ reisverket har också blivit ett flott fänster mot omvärlden.

DSC00014DSC00007 DSC00015DSC00012DSC00009DSC00008

Flaskene som hänger i stativet har jag köpt på interiörbutiken här på centret. De fungerar som fänsterbelysning på sommarkvällar. Den andra lilla “glassflaskan” har jag köpt på Indiska, den ska man slå saft i, så är det hål i botten så getingarna kan flyga in i botten efter saft och stanna kvar.( det är min mans jobb att tömma denna..)

DSC00021På Indiska i år säljer de också detta flotta “ paraply” att ha över maten.

Det fina med egna lösningar är att man kan få ting som passar samman. De gröna dynorna har jag sytt överdraget till själv. Fick mig inte till att slänga dynorna bara för att jag inte yckte om mönstret eller färgen. Det samma gäller kudden. Det randiga tyget är likadant tyg och mönster som markisen men i grönt i stället för koksgrå.

DSC00010

DSC00013 DSC00011

I kväll har vi en super försommarkväll, över 20 grader varm ute kl 20.00. Därför har vi salgit ut markisen, tänt opp grillen, bjudit in “onkel” och öppnat Aas pilsner.

DSC00017DSC00018

Denna salladen var helt super efter “ man tager vad man haver” varianten.DSC00016Recept

2 kommentarer:

IngunnBW sa...

Hei Mia! For en super løsning! Som du vil se av det nye blogginnlegget mitt skal jeg skrive bok. Dette er akkurat slike ting jeg er ute etter å kunne dokumentere. Fr jeg komme en tur å ta bilder hos deg? Plattingen din med damm er også interessant :)

IngunnBW sa...

Hei igjen Mia,
du skulle ikke tilfeldigvis være hjemme i helgen og ha lyst på besøk med fotoapparat? Send gjerne mail til ingunn@hageplanlegger.no