tisdag 7 juli 2009

Garfield eller Gustav ?

DSC00034

Snacka om att se förnärmad ut. Han ser ju nästan ilsken ut som en tiger. Varför, jo fär at dörren är stängd. Hela sommaren i fjol sprang han gjenom huset, in nere och ut på terassen eller vice versa beroende på vart han skulle. Idag var dörren stângd. Såg när han sprang upp trappan ute på baksidan och när jag kom in så såg jag detta!!! Tro inte han tänker flytta på sig, bara sitta där och se sur ut…

Nu är det jo faktisk sån att det faktiskt inte är min katt!! Vet inte vem som äger den heller. Den började komma för en fyra somrar sen. Ja, somrar, han är ett säkert vårtecken, vet inte var han tillbringar sina vintrar, tror faktiskt inte det är en vildkatt. Första sommaren var han bara där, andra sommaren bestämde han seg för att han skulle sitta i mitt knä så fort jag var ute, tredje började han använda genvägen genom huset, äta upp min kattmynta och tycka han hade en självklar rätt till den bästa platsen i soffakroken ute.

Nu i år, se själv, tycker han att han har rätt att bo här. Det ska han inte!  Nu i värmen som har varit så hittade han köket också, och grillmaten som vi inte hade satt bort när vi åt glass. Grillad fläskfile var visst gott. Nej, jag stänger inte honom ute på flit, dörren var inte öppnad idag efter regnet och kylan på förmiddagen. Jag skulle bara så allt för gärna ge honom husrum, det är svårt att motstå den försmådda minen. Ett litet problem bara mitt i det hela - min son är allergisk !!!!

3 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej! Så du har fått en sommargäst?! Vilken rolig katt! Den tycker nog det är jättebra att gå på lite semester hos dig! Undrar var den är på vintern? Kanske hos sin ägare. Ha det så bra, kram från Maria

Lavender and Vanilla Friends of the Gardens sa...

How good of you to look after this beautiful cat. What a face! You might not be able to keep it, as you write your son is allergic to cat fur. Perhaps you might be able to find a new place for him where he is loved and can find a good home. He might have been abandoned. Some people are very irresponsible and do this to animals.

Jorunn Pedersen sa...

Han ser jo skikkelig sur ut da...!