tisdag 9 februari 2010

Hopplöst impulsiv är inte alltid vällyckat ?

1

Jag vägrar, nektar tro jag är ensam om detta. Gå in i en garnbutik, falla för frestelsen av mjuka garn i alla regnbågens färger, handla utan att man tänker sig om och stolt bära hem. Ska användas till, ja till vad då?  Hittar fram stickor och lägger upp någon maskor, alpackan är ju så mjuk! Sticka lite till, hm, vad ska jag laga för något?? En tröja, då måste det här ju vara bakstycket, eller kanske en sjal.. Skönt att bara sitta och sticka trött framför TV,n..

DSC_0021

Nej men, blir det här bra då? Borde repa det upp! Slänger det in i ett hörn, där får det ligga tills jag orkar repa upp många timmars jobb. Efter långt om länge och länge om långt har man lust att börja på något nytt. Garnbutiken hade ju så många frestande garn.. Men, vänta nu, hade jag inte något som skulle göras färdigt innan jag får börja på något nytt?? Uff, repa upp allt det där orkar jag inte .. stickar halvhjärtat några kvällar till…ja ha, så tog färgen jag höll på med slut.. nå ja..

DSC_0022

Ja ha, och vad så.. där går man helt tomt på både energi och idéer ( och brunt garn också, varför köper jag alltid garn i så många olika färger..) Jag har väl som dom flesta andra många mönster liggandes runt omkring i staplar. Hur många av alla dom här mönstren har jag använt, inte många.. men jag hittade bland annat två tyska mönsterhäften. Die Schönsten Lochmuster ( Topschicken Modellentwürfe..det kan ju diskuteras, det är nog några år sedan dom var toppmoderna dom här mönstren ;)Här kan man kanske hämta lite inspiration till hålmönster .. Och så stickar man några timmar till..

DSC_0023 

Jag blir alltid lika imponerad av tyska stickmönster. Dom skriver inte bara hur man ska göra, hur många maskor man ska lägga upp eller hur långt ett stycke ska vara. Nej, här får vi det in med tesked, ritningar med exakta mått följer med. Är det inte otroligt, lättare kan det ju inte bli.

DSC_0025

Det gäller att ha en plan, inte sant ? Nästa gång så.. men jag lär mig ju aldrig.. så nu blir det som det blir, tröstar mig med att misslyckade tröjor är precis som misslyckade kakor, dom bästa :)  Repa upp ??? Aldrig på min kofot!

10 kommentarer:

LisaMatilda sa...

Visst känner jag igen mig! Finns så många härliga garner i alla möjliga färger att köpa hem. Många projekt påbörjas för att sedan bli liggande någonstans...
Tack för kloka, fina ord hos mig häromdagen!
Kram

Mia stickar sa...

Jag år faktiskt ganska strikt när jag handlar garn, det ska vara till nåt bestämt men sen kan det spåra ur och jag ångrar mig och vill inte göra den tröjan längre.....sem blir det liggande och liggande och.... sen kanske det blir nåt!

Birgitta sa...

Hej! Vi får väl se resultatet sedan hoppas jag. Postar brev till dej på torsdag.
Kramis Birgitta

Filimarans Funderingar sa...

OJ,OJ,OJ, vad jag känner igen mig. Jag trodde nästan det bara var jag som var så tokig som att köpa garn bara för det ser så fint och mysigt ut och inte tänkt igenom vad jag ska göra med garnet. Jag kan gå hur länge som helst och bara njuta och fundera vad jag ska köpa för garn.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Oj oj, her traff du spikeren midt på hodet. Slik er det mange som har det gitt :)

Ha en fin dag i sol og kulde. I dag ser jeg helt til Nordhue, tv-masta ved Elverum :)

Angel.Pearls sa...

Jo, visst är det så att man ibland har lite för många projekt igång..Jag brukar vänta med att 'repa upp' tills jag gjort något nytt som funkar -då känns det inte lika jobbigt! Ha en fin, fortsatt kreativ vecka å Kram//Eva

Hobbygåsa sa...

Hehe Mia, nei du aldeles ikke alene :-) Og aldri lærer vi heller, selv så mange ganger vi har gjort dette. Det får være trøsten - at vi er mange :-)

Uttan sa...

A ha Du har varit till Åsby och handlat blommor.
Oj så mycket det finns där och nu har de inte bara blommor de har börjat med en massa andra saker också till hemmet.Där kan det bli riktigt dyrt.

Inte lätt att sitta framför tvn och göra dessa mönster.
Spännande att få se hur fint det blir.

Kramar!

Bestemor Drillo sa...

Nei dette kjenner jeg godt !
Har hatt mange slike stunder!

Det er helt normalt.....tror jeg!!

Klem og fin kveld ;)

Bea sa...

Oj, här var det mycket stickning och handarbete - härligt!
Just nu stickar jag andra Åremössan, (den första ratades) hoppas jag blir nöjdare med den :)
Här finns nog en och annan stickning som aldrig lär bli färdig eller rivas upp igen.
Kram /Bea