söndag 17 oktober 2010

Lite nyspunnen ull igen..

Egentligen borde jag skamma mig. Ute skiner solen och jag är inne och spinner. Men det var faktiskt det jag hade lust till idag. Jag var ju ute hela fredagen och lördagen. Skönt med en dag i pysjamas också.. Så den minste Shetlandstopsen som jag färgade med fläderbären ligger nu här på vågenn, 25 gram. Inte stort men nu har jag ju 100 gram till, Jag var bara tvungen att se hur det blev.
 
25 gram och 157,5 meter. Är det dårligt gjort, för tjock spunnet eller är det ett godkjänt resultat på slända. Längden säger mig ingenting för det här är första gången jag har mätit mitt garn.. Undrar förresten om man kan sticka ‘vanligt’ med Z-garnet. Nu börjar jag få så mycket av det i mitt lager och det där med tvåändstickningen kommer att ta mig flera år att lära mig. Jag tycker mitt naturfärgade garn är så tjusigt att jag hellre hade stickat mig en tröja..
( Min spinnrock ligger nu i tullen såg jag när jag spårade försändelsen!  Jippie, nu är den inte långt undan.) 
TEXT LAGT TILL: -RÄKNAR SOM EN  KRÅKA IBLAND. 147,5 CM x 39 VARV BLIR 68 METER!!!! DET GER 272 METER PÅ 100 GRAM!!!

4 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej goa Mia! Jag tycker du är klok som gör det du känner för! Så mycket spunnet det blev! Må så gott kram från Maria

Mimmi Hek sa...

Du gör helt rätt, gör det du känner för och inte några måsten!

Sjömans-Elin sa...

Dåligt garn? Det beror ju helt på vad du ska använda det till! Spinner du ett luftigt tjockt garn med lite tvist, fungerar det kanske inte så bra till sockar, men kan bli perfekt till en mössa. Och ett överstpunnet garn behöver inte heller vara dåligt - du kanske är ute efter effekten i krullorna? Jag tycker det ser fint ut. Säg aldrig att ditt garn är dåligt. Ojämt (effektgarn), tjockt, tunnt - what ever. Men inte dåligt.

157,5 x 4 (100 gram) blir 630 meter och det är ett rätt tunnt garn. Om du verkligen lyckats få ihop så många meter på ynka 25 gram har du ett fint sjalgarn! (Jämför med tunnare sockgarner som brukar ligga på 420 meter/100 gram.)

Klart att du kan sticka vanligt med Z-spunnet garn. Säger de som vet.

Mia stickar sa...

Mmmmm vilka garner! Önskar jag hade det i fingrarna!