söndag 24 oktober 2010

Nu då, nu blev det riktig hoppas jag..

Det sitter en jänta i södra Sverige, viste ni det, en jänta som är helt fantastisk hjälpsam mot stackars gamla tanter bosatta i Norge. Inte bara har hon sålt sin gamla spinnrock till mig, hon har dessutom alltid tid att hjälpa mig. Jag får så fina illustrerade instruktioner att det borde vara helt omöjligt att inte få det till. Så också denna gång. Nu har jag både spunnit och tvinnat garnet hårdare och vips! efter din flotta beskrivning så ser det ju ut som ett garn. (Bromsen var ju nästan inte alls åtskruvad den här gången). The Knitting Seaman, ska jag någongång ut på de sju hav så vill jag ha dig ombord :)

I kväll, efter en heldag med dammsugaren, så satt jag mig framför rocken igen. Full av optimism tog jag fram den sista färgade topsen, den grå jag färgade med fläderbären, läste instruktionen en gång till. Jag har redan studerat den varje gång jag tog en kafferast idag, men en gång till skadade ju inte. Så nu, två-tre timmar senare kan jag stoltsera med en härva på 44 gram ( 81 meter) med mörk garn. Z-tvinnat. Nu känns livet lättare igen, huvudvärken är borta, huset skiner och jag kan spinna!! Vilken fin avslutning på veckan :)

(Det vänstra är färgen på vitt garn och spunnet på sländan, det högra färgat på grått garn och spunnet på rocken )

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Trägen vinner!
Kram Birgitta

Mia stickar sa...

Grattis till det vackra garnet!

Mimmi Hek sa...

Du är så otroligt duktig. Jag blir så avundsjuk. Fattar inte allt du skriver, tops, z-tvinnat och andra ord som är rena grekiskan men jag fattar att det måste vara svårt.