tisdag 26 oktober 2010

Inte kalla mig gammal..


.. men jag tycker att den bästa musiken redan är skriven. Hur ska någon artist kunna mäta sig med våra idoler, ge ut hits som kommer att vara lika populära, spelade minst 30 år efteråt? Är dom gamla äldst, vet vi bäst? Nog kommer det en hit imellanåt, en sån där som fastnar på näthinnan, men det är sällan som man hör om artisten igen. –När man inte orkar gå i en jeansbutik längre, då är man gammal, sa han i generationen över mig. Det är det länge sen jag orkade det och tack och lov vill inte mina grabbar ha mig med heller längre, inte mig, men bankkortet går bra..
Spinna är inte direkt en aktivitet som man kan göra framför TV,n så då ser mor sin chans att greppa om en CD (LP,n eller vinylen då, ligger för längst lagrad på vinden..) och överdöva den ena sonens black metall och den andras, ja vad, anar inte en gång vad musikstilen kallas längre, efter han rappar’n, Eminem har jag helt ramlat ut. Skam att säga så gillar jag hans musik också, bara jag lärde mig takten, så helt lastgammal kan man ju inte vara. Hör ibland också kända toner från äldstas rum också,… 666 the number of the beast.. Iron Maiden låg högt i kurs hos mig i samma ålder men det är då tusan inget som jag orkat plåga mig själv med efter fyllda 20.
Så nu sitter hon här gammelmor, helt förtappad i minnen och lyssnar till kända gamla toner. The Wall, hade det inte varit för jubileumet som var hade väl inte dagens ungdomar visst en gång vad vi snackar om. Muren tänker jag på, men det är klart, nu har vi ju en ny mur att klaga på, tänker på den i Israel/ Palestina. Att mänskligheten aldrig lär sig!!! Men något lärde dom sig, grabbarna, i tidig ålder. Flåflåflå, sa dom, mamma, vi vill höra helikoptern!! Och det har jag låtit dom få gjort, i 20 år!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Så herlig at det er flere som deler min musikksmak =) Og her snakker eg om pink floyd. Godmusikken det <3 (Selv om maiden har en god andreplass...)

Bestemor Drillo sa...

Jeg elsker Pink Floyd og The Wall!
Da muren falt i 1989 kjørte min sønn og noen kamerater til Berlin for å høre The Wall! Hele min morsslekt bodde i østsonen og for første gang kunne de motta slektninger fra Norge!! Så den musikken er populær hos oss! Klem til deg!

Åsa! sa...

Kanske går det lite runt, runt, även i musikvärlden? Det finns ju ungdomar som lyssnar på gammal hederlig hårdrock, och gamla låtar poppas till och blir till nya hits.

Helena sa...

Bra att du håller på din smak. Hoppas spinningen går bra, och ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

pøhh..man blir aldri for gammel til å høre the wall.. den har noen sannhetsord å fortelle dagens ungdom.. dur i vei ;)

jeg var ikke så glad i Iron Maiden men derimot Yello.. da sprengte jeg nesten høyttalerene :)


http://www.youtube.com/watch?v=TjoQiqY9MN4&feature=related

god kveld til deg.. klem fra mæ