söndag 21 augusti 2011

Avleverad

Nu har jag fått sett underverket, en riktig liten prinsessa, Jasmin ska hon visst heta, vilket sött namn. Ett norsk-filipinskt sammarbete av bästa kvalitet skulle man kunna påstå (pappan är en god, gammal vän, f.d. ungkarl, till oss).  Det är så man blir babysjuk igen när man håller såna små i armarna, en vecka gammal. (Nu ser jag fram mot att mina unga herrar en dag får barn..men inte riktig ännu..några år till så…) Tänk, bara 3,1 kg, 47 cm lång. Hon badar i det här setet. Men dom växer ju till sig nog så fort, tycker i varje fall vi som inte är föräldrar.

Eftersom det blev en tjej och jag inte tog med det rosa garnet så satte jag en liten blomma på babyhjälmen (jo då mamma, du fick rätt, det blev en mössa av den zikzak formade sjalen...) La upp en liten ring av 6  luftmaskor och virkade 1fm, 5 lm fem gånger. I varje luftmaskbåge lagade jag 1 fm, 1 hst, 3st, 1 hst, 1 fm. Sydde fast den på hjälmen med en fransk knut, 25 omslag, då kunde jag laga en liten cirkel av den och fästa. Själv tycker jag nog det blev riktigt sött, och det gjorde mamman också..

Så nu måste jag hitta på något nytt handarbete att sitta med framför TV,n. Det är ännu inte slut med trädgårdsäsongen så det är ingen vits att påbörja något stor, bara sånt här lagom slappt, som man kan göra halvsovandes. Men, det börjar dra och locka från spinnrocken..  snart så..

Jag trodde förresten att semestern var över nu men jag ser på min arbetsplan att jag börjar med en ledig dag, vilken tur man kan ha Smilefjes

5 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Kan tänka mig att det lilla livet är ursött och när hon växer i dom fina kläderna blir det ett strålande gulligt ekipage!
Ledig dag till att börja med, det låter bra!
Agneta kram

Mia stickar sa...

Så sött! Blomman blev verkligen pricken över i!

... sa...

Så nydelig sett du har strikket. Nå blir den lille prinsessen fin :)

Mimmi Hek sa...

Kan tänka mej att föräldrarna blev glada över det gulliga setet. Skoj att du gjorde det i andra färger än rosa. Den lilla damen gillar kanske inte ens rosa.
Kram

Lilli sa...

Hos dig blommar fliten, ser jag :) Massor av fulla inläggningsburkar! Och ett så gulligt babyset :) Du är verkligen produktiv!