söndag 5 augusti 2012

Om ändå dygnet hade 48 timmar…

… och jag inte behövde mer än 3 timmars sömn, då hade jag kanske hunnit med allt jag vill och/ eller måste göra. Som det nu är hinner jag kanske 10 % av allt som jag hade tänkt göra i löpet av en dag. Sover gör jag nästan inte och äta känns som bortslängd tid, nej då, fullt så illa är det inte… Nästan 9 liter röda vinbär och 6 liter svarta hann jag plocka in idag innan första regnskuren kom. Det blev 9 liter saft, hade inte tillräckligt många flaskor som den sista litern står i en kanna. Det gör ju inget för nylagad saft smakar ju bara helt fantastiskt gott.
Minsteman åker till Nordnorge igen imorgon, suck. Det har varit så skönt att ha honom hemma i hela tre veckor. Nu blir det så tomt igen. Därför blev det körsbär¨kräm till efterrätt idag. Familjen tycker om den gamla tradisjonen att sitta och spotta kärnorna i glaset och se vem som har fått flest. Det och självklart smaken av krämen.
Ja, nu är det en del som man ska ta rätt på i köksträdgården. Det borde vara en tid att njuta av, både dom husliga sysslorna och smaken. Det blir bara att ta sig tid, augusti kommer inte tillbaka förrän nästa år.

5 kommentarer:

Birgitta sa...

Ser riktigt gott ut.
Nu är det jag som passerat din stad, men kunde i stanna och fota när jag körde. Usch vad mycket trafik och jobbigt att åka genom Oslo på hemväg. Men vi kände oss tvungna att ta den vägen. Vi hade så fint väder hela dagen igår, ända tills vi kom ur alla tunnlar i Oslo, då kom en rejäl regnskur.
Kram Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, men du har ju fullt ös ju, det var mycket gjort! Men jag känner igen det, jag är likadan, jag misslyckas varenda dag med vad jag vill och hinna med att göra.....då är vi i alla fall två!
Jag sitter just och dricker blåbärssaft som jag tycker så mycket om och som jag gjort på förra årets bär!
Agneta kram

Mimmi sa...

Så flitig du är, kokar saft, målar och jag vet inte vad. Här bara roar vi oss med träning, drejning och allt annat trevligt.
Kram

Lisa sa...

Så mycket smask du visar upp! Kan tro att det varit fest i helgen!
Jag tycker att du hinner mycket. Det är ju full fart på dig för jämnan. Jag å andra sidan får inte mycket gjort. Eller, kanske en del då. Nu handlar det mest om tvätt och städning och att vatnna igenom trädgården innan semestrn. Korkad som jag är så har jag inte tagit någon extra ledig dag efter hemkomsten. neejdå, jag börjar jobba dagen efter. Det lär inte bli mycket gjort den dagen, hihi.
nej, nu är det dags att inta viloläge. Ska kika lite på OS-avslutningen, har inte sett så mycket av själva OS...

Kram, Lisa

Alexandra - Pysselmaniker sa...

Oj oj, den där inställningen känner jag igen. Jag har bekanta som faktiskt påstår att jag har 48 timmar på mitt dygn! Men det var innan, nu har pressen och stressen kommit ikapp mig och jag tvingas sitta och ta det lugnt större delen av dagen och får bara sitta med ETT projekt i taget (och stoppa tankarna när de skenar iväg på idéjakt). Men visst är det mycket man vill hinna med. Jämt :D