söndag 3 mars 2013

Söndagskväll igen..

En hel vecka med vårsol och takdropp har vi haft. Det gör det lättare att gå på jobb och hemma har man lust att städa. I helgen tog jag till och med några drag med nalen över dom fönster som jag kom åt på utsidan. Det ligger ju fortfarande så mycket snö ute att alla kommer jag inte åt. Det viktigaste var ju ändå dom på framsidan som jag tog, det är där jag har eftermiddagsolen, så det är dom man hinner se när man kommer hem från jobb. Vad jag inte gjort så är det stickat. Jag har gått tom på Shetlandsull igen och har inte hittat lusten att spinna mer av den. Kanske för jag inte helt har bestämt mig om jag ska repa upp ärmarna eller inte. Jag tycker dom verkar lite för breda (nu syns inte hela ryggen på bilden..)

Istället för Shetland har jag börjat på Llama ull. Spännande tycker jag men svart, det är inte lätt för en som långsamt blir ‘halvblind’. Det fungerar bäst med dagsljus. Llama är så tunnt, så tunnt, och himla mjukt. Hårstråna glider nästan ur mina fingrar av sig själv. Jag kommer plötslig ihåg silkestrådarna jag broderade med på min Svergiedräkt, som jag ännu inte gjort färdigt.. Att jag började tänka på silke förstår jag för den här ullen är lika hal. Dessutom fäste sig håren på mitt lår hela tiden så till slut la jag en plastpåse över jeansen. Det blev minst sagt varmt, rena celuitinpackningen..

Nu sitter jag här och gosar med alla mina härvor av växtfärgad garn. Jag har ju hunnit spinna en god del även om jag fortfarande har mycket kvar. På ena sidan ska det en god del självdiciplin till för att jag inte ska börja sticka av detta lagret innan svamptröjan är färdig (det var den Shetlandsullen då…) men på andra sidan så känner jag meg så snål, älskar att se på mitt lager och alla färger det har blivit. Frågan om jag inte väntar till nästa höst, då kanske jag har hjärta att göra något av dom. Ja, ja, nu väntar soffan och kardor. Mätt som bara den efter en sen middag med and.. och vårsolen gör nog sitt till att man känner sig trött också, den brukar i varje fall ha den effekten på mig..

7 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Vilken härlig härlig hög med garn. Så fina färger
Vilket jobb du lägger ned
Ha en bra start på veckan

Ann-Sofie sa...

Men vad du har spunnit och färgat. Vilken inre harmoni du måste ha. :-)
Otroligt. Hur gör du sen när du stickar - är det ad hoc eller efter mönster?

Bodil sa...

Å, så nydeleg garn du har både spunne og farga :)

Svalen sa...

Å, så mye du har spunnet! Det virker som plantefarging gir harmoniske farger, alle passer sammen.
Må nok prøve, jeg også.
Og snart er du ferdig med jakken din, ser flott ut!

Mia stickar sa...

Vilken fantastisk hög med spunnet garn! Jag skulle vara så stolt om det var jag som färgat och spunnit!

Lisa sa...

Den garnhögen är ett konstverk! Låt den ligga och bara titta på den ibland. DET är njutning för själen. Tröjans färger är också en njutning, den ser så lugn ut (och där flippade Torparkärringen ur, he he). Jag döper den härmed till Mias terapitröja! :))

Kram, Lisa

Hilde sa...

For en flott haug med garn, og imponerende at du har spunnet og farget det selv :) Fargene er nydelige og harmoniske.

Takk for kommentar :) Jeg hadde tre små granatepletrær, nå har jeg igjen en. To visnet ned nå bare for noen uker siden. Den siste er slunken, men det er liv i den :)