lördag 1 februari 2014

Virkmönster bekymmer

Jag har visat dom tidigare och nu är dom framme igen. Mitt överkast kommer ju från kudden med spindlar och muschar. Muschar är dom där små knutarna/ bublorna som blir när man virkar ihop ett gäng med stolpar. Tydligen är det fler än mig som gillar mönstret.

Nu har jag tänkt att jag ska börja på ett nytt överkast men jag klarar inte bestämma mig för vilket mönster jag ska ta. Mina virkmönster har jag samlat i olika collegieblock. Här är sida upp och sida ner fyllt av inlimmade eller fast tejpade utklipp från olika veckotidningar. Tejp fungerade bra för tjugo år sedan men nu lossnar det. Limmet däremot sitter som det ska. I löpet av åren när jag virkade friskt blev det gangska många mönster.

Största problemet med dom ¨här böckerna är väl kanske att jag inte klarar kopiera upp mönstren så jag får antingen använda god plats i virk kroken eller lära mig varven utantill (hur lätt det nu kan vara med så många varv …)

Så Agneta, du får sända mig en mailadress om du vill ha virkmönstret av mig. Annars hoppas jag du har bra förstoringsglas.. he,he ..

DSC_0006

Den virkade kudden med muschar har jag aldrig lagat men visst ser den fin ut. Men vem vet, just nu har den virkkroken fått motion igen, vem vet, kanske blir det ännu ett till överkast hos oss en dag. Men det blir nog ett till med små virkade stjärnor… jag ska bara hitta det rätta mönstret först.

2 kommentarer:

Soili sa...

Sådana där muchmaskor är inte att dom lättaste precis...och virkmönster i textform...är en styggelse.Jag gillar diagram.Kul att du kikade in hos mej.Ang.tossorna som jag har på min blogg,när du stickar avigsidan så stickas det ju räta maskor.Du ska ha garnet framför arbetet,det är lite knepigt,det kan jag hålla med om.När du byter färg så håller du garnet du just stickat med höger tumme o'pekfingr sen stickar du de 5 nästa maskorna,byt färg igen.Hoppas att du förstår hur jag menar.Tossorna är jättemjuka och sköna....så testa en gång till,du ska se att du fixar det.

Mia stickar sa...

Har virkat mycke men aldrig muscher! Inga muscher på mina juldukar heller som jag virkar nu!