tisdag 4 november 2014

En härlig ullig historia..

… tycker i varje fall jag. Mina ulliga notiser befinner sig ju vanligtvis inte här men det här måste jag dela. Ett helt fantastisk garn fick jag.

Det hela börjar med en underbar fäll av NKS som jag fick av en spinnvännina som har får. Det märks att den är väl behandlad, både djuret och fällen. Efter att delat upp fällen grovt och tvättat i påsar så ser den nästan helt orörd ut. Varje lock är bevarad, krusningerna är fortfarande perfekta.

och på spolarna ser man dom härliga variationerna av grått.

Några lockar av gången som sorteras så att topparna ligger åt samma håll.

Bunten blir lätt ‘slagen’ över tänderna på ullkammarna, bara tillräckligt mycket för att dom ska öppna sig. Ett fast tag om klippändan gör att dom inte så fort åker isär.

Så dras ullen ut till ett band, med några nuppor och rusk men dom gick att ta bort medans jag spann.(därav den smutsiga handduken över knäna..)

Och med så lite kamrester kvar på kammen så kan man ju förstå att det mesta av ullen kom på spolen, här finns ingen ull att förlora…

Nå återstår bara att upprepa procedyren några (läs många) gånger till. Tack R. för den fina ullen Smilefjes

2 kommentarer:

Pixi sa...

Vilket jobb och det vet jag , har själv prövat på allt från början men det är inte riktigt min grej men vad fint det blir duktiga du .. Dina hoyor har äntligen växt till sig så du vet , riktigt kul!Kram på dej =)

Unknown sa...

Så veldig fine sjateringer i garnet. Spennende og se hva det blir til