torsdag 27 augusti 2009

Ylletröjor av restgarn blir till härligt färgglada höstfavoriter

DSC00004

Hösten är på väg och då börjar tiden för handarbete igen. När man stickar mycket, utan mål eller mening,.. får man många nystan restgarner kvar. Jag älskar dom, nystorna med restgarner alltså. Mina favorittröjor är lagda av diverse nystan som blivit kvar efter andra stickprosjekter av tretrådigt yllegarn, stickor 3,5. Jag brukar sticka på rundstickor, det tycker jag bäst om för då blir jag inte så trött och stel i axlarna. Har man inte så mycket garn kan man sticka “bolen” – fram-och bakstycket på ett stickpar och varsin ärm på andra. Då vet jag att garnet jag har räcker hela vägen, så att mönstret blir likadant uppöver. Mönstret blir som regel skapat medans jag stickar, jag passat bara på att lägga upp maskor som låter sig dela på 6. Då är det otroligt många olika mönster man kan laga.

DSC00005 DSC00006

Den här är stickad i finull på stickor 2,5. Stickade den i raglanmodell, då blev det ännu lättare att se hur långt jag kom med garnet. ( Finullen är från husfliden, Raumagarn).DSC00007

14 kommentarer:

plingan sa...

Har du stickat dom där tröjorna?!!
Så mysigt fina!

Kram Pernilla

Beate sa...

Så flotte genserer!!!

Anonym sa...

Hei Mia,

det er en fryd å se de flotte genserene du har laget, mange fine farger og så blir jeg imponert over din tålmodighet med alle mønstrene.

Du er flink!

Ha en fin kveld!

Klem fra Vibeke

fale artut sa...

Så Nydeli! Ursäkta min norska...
Vilka tröjor, kalas!

Marie sa...

Jättefina tröjor! :)

Skriv gärna vad du hade tänkt (ang. underlägget) för på bilden har jag gjort precis som Lisemor skrev (det är inte bara fasta maskor) men det funkar inte...

Marie sa...

Tack Mia för ditt snabba svar och för att du vill hjälpa till! :)
Men jag tror att vi missuppfattar varandra lite :)
Det är jag som har virkat rutan som är på den översta bilden (och lagt den på tidningen och fotograferat). Då har jag virkat så som du skriver (räknat ut rätt antal maskor mm). Problemet uppstår när man ska upprepa det varvet även på nästa varv.

Det runda underlägget har jag medvetet gjort runt och lagt till några varv på.

Åsa! sa...

Men, de är ju helt underbara! Min största beundran, verkligen! Varmt och gott att krypa in i under kalla höst och vinterdagar.

Thusnelda sa...

HAR DU LAVET DEM SELV???

Fantastisk!!!!!!

Margrethes hus og hage sa...

Så flink du er! Det er godt restegarnet kan brukes til noe nyttig, og når det blir så bra, så er det jo bare gøy! Jeg pleier å få sokker i alle slags farger av min mor, de er strikket av ulike rester :)

Fredagshilsen fra Margrethe

Bestemor Drillo sa...

Noe så fargerikt og flott ! Restegarn er så fint til egne komposisjoner. Torpet i Sverige er helt "underbart " kan litt svensk. Vil gjerne legge meg til som følger hvis det er i ok.

AnnA sa...

Helt fantastiska tröjor du visar upp!
(...och tack för kommentarerna hos mig.)
Ha det!
hälsn
AnnA

Soili sa...

Tröjan är helt fantastisk.Vilket jobb med alla garnbyten.
Ett tålamods arbete må jag säga....

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Tröjorna är så fantastiskt fina!

Hobbygåsa sa...

Åh så flotte gensere! De er supernydelige!