måndag 31 augusti 2009

Nu blir det andra bullar…

DSC00002

Tänk vad skönt det är när man kommer hem från jobbet och ska börja med middagen och man står där över kastrullerna och plötsligt kommer på att man har tagit fel på dagen!!

När styremötet du ska ha imorgon kväll faktiskt inte är förrän nästa vecka. Stresshormonerna som byggt sig upp tillsammans med blodtrycket under helgen börjar sakta gå ner i värde. Här tror man att man ska fara runt i huset som en virvelvind och försöka få huset i så pass skick att man törs släppa någon över tröskeln. Det har ju trots allt varit sommar i ganska många månader nu, gamlefars hushålling sätter ju sina spår. Jag som räknat ut att fyra timmar håller både till den stora höstrengöringen med fönstertvätt och till att stryka mormors gamla lingardiner som aldrig kom upp på stången igen, (tog ju faktisk ner och tvättade dom någon gång runt midsommartider…) så vardagrummet ivarjefall inte skulle se helt barskrapat ut. Lungt, tänker man, god tid att slappna av efter maten, varför inte läsa dagens skörd av e-mail… Hjälp – kursen i oljemålning börjar i morgon kväll!! Någonstanns bakom alla sommarens olästa böcker och annat smått och gott som kan lassas på ett arbetsbord ligger faktiskt mitt målarskrin. Olästa böcker?? är jag den enda som tycker att månadens bok kommer varje vecka?? Inte är jag så duktig att jag kommer ihåg att avbeställa den heller. Just nu ska jag vara glad om jag änns har packat den upp och betalat räkningen!! Gjorde faktiskt det igår, betalade räkningar alltså och då kom jag på något smart – jag betalade några hundra extra, ha!, så nu ligger jag före kravbreven..Kvällen blir nog inte så stilla framför TV,n med stickningen som jag hade hoppats, här är det bara att kavla upp ärmarna och börja skyffla undan…

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilka helt fantastiska restgarnströjor du gjort! JA gblir helt imponerad på dem som har tålamod att sticka så mycke mönsterstickning. Jättefina!

promenader på landet sa...

Ja vardagen är ganska hektisk ibland! Du får ta stickningen och mysa och slappa i kväll! Kram Maria

Bestemor Drillo sa...

Det vi ikke rekker i dag tar vi i morgen eller en annen dag. Det viktigste er å trives. Varv ned lite så går alt bedre!!! Ha en trivlig kveld med ditt strikketøy foran TV.

Åsa! sa...

Ibland, ganska ofta faktiskt, är det alldeles för få timmar på dygnet...

Bestemor Drillo sa...

Hei ! Det ligger noe til deg på bloggen min.

Hobbygåsa sa...

Hehe, ja det høres ganske så stressende ut - nyt den ekstra pausen du har fått :-) Er det ditt maleri i bakgrunnen på bildet - så utrolig flott!

Bestemor Drillo sa...

Vi vet ingenting enda, bare at han skal inn til nye prøver om en uke.
Ha en god etter middag!