lördag 20 februari 2010

Inte längre 18 gram men 108 gram…

 DSC_0001

Tålamod er en dygd heter det. Om jag har tålamod eller inte, ska jag inte uttala mig om, men envis som en gris är jag ( ja da mamma, jag äger lite självinsikt). Tänk om jag ändå hade haft en spinnrokk, då hade det kanske gått lite fortare, men nu känns det bra, över 100 gram merinoull med slända!

DSC_0002  DSC_0003

Jag har ju blandat in många färger, mörktbrunt i botten med två gröntoner och tre blåtoner. Det blev lite olika nyanser, från ganska mörkt till lite piggare ljust. 5 små härvor blev tillslut, den sista hänger till tork.DSC_0027

 DSC_0021

Jag blev så ivrig när jag hade vägd och tvättat den sista härvan att jag blev tvungen att börja nysta upp dom första. Tänkte jag skulle försöka mi på en sjal, stickor 4 mm.

DSC_0023   DSC_0022

Jag har lagt upp tre maskor och ökat med en maska i varje sida och en på var sida av mittmaskan på varje rätt varv. Trodde nog att detta skulle bli en trekantig sjal, men att jag startade på spetsen nederst. Men nu visar det sig att jag visst startade i överkanten för när jag lägger ut så mycket blir överkanten rät och jag stickar visst nedåt. Men det passar mig bra eftersom jag började med det mörkaste..

DSC_0024

Nu är jag fruktansvärt spänt på hur resultatet blir :)

7 kommentarer:

Meta sa...

Hej stumpan !
Vilken härlig sjal det kommer att bli. Och tänk det är ju precis mina färger. Den hade varit skön och haft på sig ute idag. Snö och blåst och 15 grader kallt. låter det inte härligt?
Kram mor i busken

Bodil sa...

Så fine fargar på garnet, og sjalet blir heilt sikkert kjempeflott :) Ha ei fin helg :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så flotte farger. Tenk, ingen får maken sjal! Dessuten er det lurt å begynne øverst, da kan du bare strikke så lenge du har garn og se hvor stort det blir :)

Unknown sa...

Så flott :) Blir sikkert ett deilig og mykt sjal :)

Birgitta sa...

Hej! Ser riktigt fint ut och precis i mina färger. Ska bli roligt att se den färdig.
Här är jag insnöad. Snö bara vräker ner. Vägar avstängda, tåg inställda, tak rasar in både på ladugårdar och idrottshallar. Taket på ett köpcentrum var visst på väg att ge vika. Vi är uppmanade att hålla oss hemma och det är inte svårt, för jag kommer inte ut med bilen. Hade haft en liten tanke att åka på fårfesten i Kil. Har istället vävt klart mattan. Efsingarna blev för långa så nu väver jag en matta till hundkojan på slutet. Vilken lyx att vara vovve här! Men den mattan blir bredare än den blir lång.
Ha en mysig lördagskväll och en lång skön söndag.
Kram Birgitta

Hobbygåsa sa...

Lekkert garn og lekker start på sjalet! Spennende med et garn som ingen andre har da, gleder meg til å se mer av sjale. Nyt helgen!

Pixi sa...

OHHH vad du inspirerar mej !!!!!!!!!,får höra att jag måste lära mej att spinna på rocken ,men har prövat o tycker det funkar bättre för min del på sländan för att då har jag kontroll på farten o hinner med alla moment,sparar dej direkt till min blogglista för du e lite som jag ,gör lite allt möjligt med dina händer !!O vackra färgkombinationer du har oxå!!må gott.Hej Hopp!!=)